TSK'da tasarruf tedbirleri

ANKARA (İHA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), mevcut kaynakları etkin bir şekilde kullanarak, 2002 yılında 72 trilyon lira, 2003 yılında ise 74 trilyon lira tasarruf sağladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) web sitesinde yer alan bilgilere göre; TSK, tasarruf faaliyetlerini Tasarruf Tedbirleri Yönergesi ve Genelkurmay Başkanlığı Direktifleri esaslarına göre yürütüyor. Kaynakların en etkin şekilde kullanılarak tasarruf sağlanmasını temel prensip olarak belirleyen TSK, tasarrufu, personelde tasarruf bilinci oluşturacak şekilde bir komutanlık sorumluluğu olarak yürütüyor. Tasarrufu, görevin başarılmasından ödün vermeden, kaynakları etkin bir şekilde kullanacak, en etkili yönetim iklimini oluşturan TSK, her seviyedeki komutana da bu bilinci aşılıyor.

Reklam
Reklam

TSK, zaman ve personel kaynakları dahil, her alanda yürütülen tasarruf tedbirlerinin ölçülebilmesi ve tatlı bir yarışma ortamı olması için de istatistiki bir çalışma yapıyor. Yapılan bu çalışmalar, en iyi sonuçların elde edilebileceği değerlendirilen belli konularda üçer aylık periyotlarla raporlar alınıyor ve mukayese yapılıyor. Yapılan bu değerlendirmeler esnasında varsa tüketim miktarındaki artışların sebepleri araştırılıyor ve önleyici tedbirler tespit edilerek yayımlanıyor. TSK'nın değerlendirmelerde esas aldığı konular ise şunlar:

"Mühimmat, İlaç, Kullanılmış yağ, Benzin, Uydu haberleşme, Motorin, NATO giderleri, Yağ, Doğalgaz, Elektrik, Tabela, Su, Ekmek ve İlaç."

TSK, belirlenen bu konularda, 2002 yılında 72 trilyon lira, 2003 yılında ise 74 trilyon lira tasarruf sağladı. Elde edilen tasarruflar ise yeterli kaynak sağlanamayan modernizasyon projelerine aktarılıyor.