TSK'dan o anneye ziyaret

Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir heyet, Anneler Günü dolayısıyla, dört oğlu asker olan Suna Atasoy'u ziyaret etti.

TSK'nın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen faaliyetlere ilişkin açıklamasına göre, bir subay, iki astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere dört evladı Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmakta olan Suna Atasoy, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve eşi ile Genelkurmay Astsubayı Kıdemli Başçavuş Harun Ağpak tarafından Genelkurmay Başkanı adına Anneler Günü dolayısıyla dün ziyaret edildi.

Ziyarette; Suna Atasoy'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in göndermiş olduğu kutlama mektubu ve hediyeler takdim edildi.

Reklam
Reklam

-ORGENERAL ÖZEL'DEN ŞEHİT KIZINA JEST-

Şehit Piyade Uzman Çavuş Özcan Karaca'nın Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencisi kızı Zeynep Karaca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e hitaben, 18 Mart törenlerinde Ankara'ya davet edilmelerinden duyduğu memnuniyeti belirten bir mektup yazdı ve yaptığı bir tabloyu gönderdi. Genelkurmay Başkanı Özel de daha sonra şehit kızına bir mektup yazdı ve hediye gönderdi. Hediye ve mektup, Erzurum 9'uncu Kolordu Komutanlığı heyeti tarafından 27 Nisan günü şehit kızına takdim edildi.

-KIZI DÜNYAYA GELEN ŞEHİDİN AİLESİNE ZİYARET-

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığında görevli iken, eşiyle birlikte pazar alışverişi esnasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca şehit edilen Şehit Hava Silah Mühimmat Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun bir kız çocuğu oldu. 7 Mayıs günü bir kız çocuğu dünyaya getiren şehit eşi Esra Aydoğdu, Ünye'deki evinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel adına Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşi tarafından, ziyaret edildi. Şehit eşine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bir mektubu ve hediyeleri takdim edildi.

Reklam
Reklam

-JANDARMA SAĞLIK ALANINDA VATANDAŞIN YARDIMINA KOŞTU-

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı tarafından görevlendirilen ve Kara Havacılık Okul Komutanlığına bağlı bir adet genel maksat helikopteri ile 3 Mayıs tarihinde düşme sonucu başından yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan bir vatandaş, ileri tetkik ve tedavisinin yapılması maksadıyla Gülyazı'dan, Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 6 Mayıs günü ise yüksekten düşme sonucu kolu kırılan ve hayati tehlikesi bulunan bir çocuk, ileri tetkik ve tedavisinin yapılması maksadıyla Beytüşşebap Devlet Hastanesi'den, Şırnak Devlet Hastanesi'ne tahliye edildi.

-BOSNALILARIN YARIM ASIRLIK SU SORUNUNU TSK ÇÖZDÜ-

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından yürütülen Sivil Asker İş Birliği faaliyetleri kapsamında, Zivinice Köyü Su Dağıtım Şebekesi Projesi tamamlanarak 5 Mayıs'ta hizmete sunuldu. Gerçekleştirilen proje ile köydeki eski su deposu onarıldı, şebeke suyunu hiç kullanamayan 30 haneye ilk defa kullanım amaçlı su verildi, 112 hanenin ise sorunlu şebeke hattı yenilendi. Zivinice Köyü Muhtarı Mevludin Kariç ise, köy sakinlerinin 45 yıldır bu ihtiyaçlarının gerçekleşmesi için beklediklerini belirterek, köy halkı adına memnuniyetlerini iletti.

Reklam
Reklam

-AFGAN ÇOCUKLARININ SAĞLIK TARAMALARINI TÜRK BİRLİĞİ YAPTI-

Afganistan'daki Türk birliği, Nisan ayının son günlerinde, Kabil Askeri Eğitim Merkezi Komutanlığında 138 Afgan personelin, 111'inci Merkez Tümen Komutanlığı Khake Jabbar İleri Operasyon Üssünde 83 Afgan personelinin, Şehit Albay Faruk Sungur Kız Lisesi'nde 139 Afgan öğrencinin genel sağlık taramalarını yaparak ilaç desteği sağladı. Kabil'de bulunan Tehiyeyi Mesken Çocuk Yurdu'nda kalan çocuklara ve ailelerine ise giyecek malzemesi yardımı yapıldı.

Etkinliklere ilişkin çeşitli fotoğraflar da TSK'nın internet sitesinde yer aldı. (ANKA)

(ORH/ÖZK)