Tso Basınla Bir Araya Geldi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, Ülkenin hedefi için işadamlarının ufkunun...

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, Ülkenin hedefi için işadamlarının ufkunun açılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, KTSO olarak 2023 hedeflerini belirlediklerini söyledi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları Mimoza düğün salonunda kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldiler.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda geçmişti TSO Başkanlığı görevini yürüten Hamdi Güneş ve Cemil Altan gibi isimlerde yer aldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda TSO’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Meclis Başkanı Ziya Ünsal, tüm kararları alırken, çok titizlikle çalıştıklarını, ince eleyip sık dokuduklarını ve en mükemmeli yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

Birçok projeye imza attıklarını da anlatan Ünsal, Filyos Liman Projesi ve Lojistik Köy projesinin önemine vurgu yaparak “ Bu iki proje Karabük’ün ekonomisine ve geleceğine yön verecek çok önemli proje. Biz icra makamı değiliz, gerekli yerlere sorunları ve talepleri ileterek eşgüdümü sağlayan makamız” dedi.

TSO Başkanı Pehlivan Baylan ise göreve geldiklerinde 4 hedef belirlediklerini ve bu hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Baylan “ KOSGEB’i getireceğiz, dedik, getirdik. Kalkınma Ajansını getirdik. Kredi Garanti Fonunu kurduk ve Ocak ayında faaliyetlere başladı. Şimdi ise Ticaret ve Sanayi Odamıza yeni bir bina kazandırmak için çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili DSİ’nin arsalarının devri önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. 1954’lü yıllarda o günkü şartlara göre yapılan binamız artık bize yeterli gelmemekte. Avam projemiz hazır. Karabük’e prestijli, 2023 vizyonuna uygun güzel bir bina kazandıracağız. Aynı zamanda TSO binasının olduğu yerde bir Gençlik Merkezi yapılıyor. Bu Gençlik merkezi ile entegre bir çalışma içinde olacağız. Başarmak için insanoğlu önce hayal etmeli, heyecanlı olmalı, hayallerini heyecanla birleştirmeli. Azmettikten sonra her şey oluyor. Karabük’ün Demiryolları ile Anadolu’ya bağlanması lazım. Yollar Karabük’e yetmiyor. Filyos’a 25 ton kapasiteli bir liman yapılacak. Bu limanın yapılması ile birlikte bu bölgede endüstri gelişecek, buna bağlı diğer sektörlerde gelişme olacak. Güneydoğu Anadolu için GAP ne kadar önemli ise, bölge içinde Filyos liman projesi o kadar önemli. Artık gençlerimizi gurbete göndermek istemiyoruz. 1937’de küçük bir köy iken bugün 227 bin nüfuslu bir haline gelen Karabük, 2023’lerde neden 500 bin nüfuslu bir kent haline gelmesin” dedi.

Reklam
Reklam

ŞEHİR İÇİNDEKİ HADDEHANELERİN TAŞINMASI İÇİN TEŞVİK VERİLMELİ

Baylan, haddehanelerin şehir içinden OSB’ye taşınmasının maliyetinin 5 milyon dolar olduğunu ifade ederken, haddehanelerin batmadan taşınması için bir şekilde teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Uzun bir süredir şehir içindeki haddehanelerin taşınması konusunun tartışıldığını, bu konuda bakanlık ile görüşmeler yaptıklarını da belirten Baylan, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta da bakanlığın uzman heyeti incelemelerine başladı. Bir haddehaneyi zorla şehir dışına gönderirsek batar ya da Karabük’ü terk eder. Biz bunu istemeyiz. Bu konuda Bakanlığı da şunu önerdik. Biz haddehanelerin yerlerini kentsel dönüşüm alanları olarak kullanılmak üzere TOKİ’ ye verelim ve TOKİ de Organize Sanayi Bölgesinde taşınacak haddehaneler için çelik binalar yapsın. Yani bir şekilde haddeciler teşvik edilsin.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: