TSO Başkanı Cengiz: Teşviğin 2018'e Kadar Uzatılması Memnun Etti

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, 31 Aralık 2012 tarihinde sona eren sigorta...

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, 31 Aralık 2012 tarihinde sona eren sigorta teşvik uygulamasının 2018 yılına kadar devam etmesinin son derece önemli bir uygulama olduğunu söyledi.

Yaklaşık 6 aydır yatırımcıların merakla beklediği Sigorta Teşvik Sistemi'nin Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra yazılı basın açıklaması yapan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Muş gibi geri kalmış vilayetlerin bu tür teşvik yasalarına ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Kalkınma hamlesinin beklendiği bölgelerde hükümetin toleranslı davranması gerektiğini kaydeden Cengiz, Muş’un her şeyi ile en sonuncu il olduğunu ve bu makus talihi değiştirmek adına herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

İşverenlerin en büyük sorunlarından biri olan SSK primlerini etkileyen teşvik yasasının yeniden yürürlüğe girmesinin olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çeken Cengiz, "Yasanın 2018’e kadar uzatılması müteşebbislerimizi memnun etmiştir. Teşvik paketi kapsamında 6. Bölgede yer alan Muş’un bundan sonraki süreçte de yatırımcılara ev sahipliği yapmasını bekliyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından işadamları gönül rahatlığı ile Muş’a gelip yatırım yapabilir. SSK primindeki indirimde yatırımcılar için ayrıca bir avantaj sağlamaktadır." dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karardan sonra teşvikten yararlanacak illeri şunlar: "Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak'ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2016'ya kadar; Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat'ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2017'ye kadar; Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada için de faaliyet gösteren iş yerleri için ise 31 Aralık 2018'e kadar uygulanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz