Tso Başkanı Günay: Üretim Gücü Yüksek Bir Kentiz

Tekirdağ’ın girişimcilik becerisinin istenilen seviyede olmadığını kaydeden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Cengiz...

Tekirdağ’ın girişimcilik becerisinin istenilen seviyede olmadığını kaydeden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Cengiz Günay, buna rağmen üretim gücünün yüksek bir kent olduğunu aktardı.

Tekirdağ’ın girişimcilik becerisinin istenilen seviyede olmadığını belirten TTSO Başkanı Cengiz Günay, girişimcilik adına ciddi mesafe kaydedildiğini söyledi. Tekirdağ’ın üretim gücünün yüksek bir kent olduğuna işaret eden Günay, “Kentin üretim desenine baktığımızda ortalama teknolojisinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu görüyoruz. Son yıllarda yapılan üretim ile ilgili yatırımlarda katma değeri yüksek teknolojik yatırımların yanı sıra ilaç ve kimya sektörlerinin de gelişme gösteriyor. Yapılan üretimlerin önemli bir kısmının Avrupa Birliği’ne üye ülkelere ihraç ediliyor. Hedefimiz iller arası rekabetçilikte, markalaşmada, yenilikçilikte, AR-GE ve inovasyonda ülkemiz genelinde önde olan şehirlerimiz arasında yerimizi almaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Tekirdağ stratejik yatırımların merkezi olmaya aday bir kent olduğunu belirten Günay, “İlimizde yapımı devam eden önemli yatırımlar var. Bu yatırımların tamamlanması şehrimizin kimliğini çok daha ön plana çıkaracaktır. Yatırım için aranılan önemli enstrümanlardan daha fazlası bizim bölgemizde var. Bizler uzun vadede hedeflerimizi yüksek teknolojinin hakim olduğu stratejik yatırımlarında merkezi olmak için çok çalışmalıyız. Şartlar oluştuğunda Tekirdağ merkeze yeni nesil serbest bölge kurulması Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları arasında öncelikli hedefimizdir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: