TŞOF Başkanı Apaydın'dan, Vali Güzeloğlu'na Ziyaret-Güzeloğlu: "2013 Yılında, Türkiye'nin Trafikteki Önceliği,hız Sınırlarına Uyulması Ve Emniyet Kemerinin Takılmasıdır"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 yılında Türkiye'nin trafikte önceliğinin hız sınırlarına uyulması ve emniyet kemerinin takılması olduğunu söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 yılında Türkiye'nin trafikte önceliğinin hız sınırlarına uyulması ve emniyet kemerinin takılması olduğunu söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Güzeloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Apaydın'ın, Türkiye'de meslek kesiminin sorunlarıyla ilgili olduğu kadar, trafik güvenliği konusunda da çok özel ve örnek çalışmalara imza attığını belirtti.

Apaydın'ın, 2013 trafikteki güvenlik ve önceliklerle ilgili başlatılan bir çalışma için Mersin'e geldiğini ve Türkiye'ye mesajlarını Mersin'den aktaracağını anlatan Güzeloğlu, trafiğin, Türkiye'de başta can olmak üzere maddi ve manevi büyük kayıplara yol açtığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Trafiğin, artık herkesin içini yakan bir kavram olduğunu dile getiren Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Trafikte yaşadığımız ve kabullenemediğimiz can kayıplarımızın hiç olmaması ve maddi varlıklarımızın da kaybedilmemesi için sorumlu ve bilinçli bir eğitim gerekiyor. Bu konuda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. 2013 yılında, Türkiye'nin trafikteki önceliği, hız sınırlarına uyulması ve emniyet kemerinin takılmasıdır. Mersin olarak biz buna 3. bir bağ ekledik. Bu da sürücülerin kesinlikle trafikte cep telefonu kullanmamasıdır. Bu konularda bütün Türkiye'yi aydınlatmak için bizleri kırmayıp davetimize icabet ederek Mersin'e gelen Apaydın'a teşekkür ediyorum."

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ise, Vali Güzeloğlu ile 4,5 yıl birlikte çalıştıklarını ifade ederek "Valimiz her zaman esnafımızın yanında oldu. Kendisi, sadece şoförlerimizin değil, bütün esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarıyla ilgilenen bir valimizdir. Bunun için teşekkür ediyoruz" dedi.

Mersin'de trafikle ilgili güzel bir çalışma başlatıldığını öğrendiğinde çok sevindiğini anlatan Apaydın, "Bundan sonra Mersin'de daha fazla göreceksiniz beni. Valimiz sadece Mersin'in değil, Türkiye'nin valisi. O esnaf babası. Destek ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaret sonrasında Vali Güzeloğlu, Apaydın'a hediye verdi.

Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: