Tşof Başkanı'ndan Sürücülere Sel Uyarısı

ANKARA (İHA) – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Sürücülerimizi ani yağışlara...

ANKARA (İHA) – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Sürücülerimizi ani yağışlara ve sel baskınlarına karşı uyarıyoruz. Yola çıkmadan evvel yol ve hava durumu hakkında bilgi alınması işimizi kolaylaştırır. Eğer aşırı yağış altında kaldıysak güvenli yerlere park ederek, kendimizi ve aracımızı korumaya alalım” dedi.

TŞOF Başkanı Apaydın, Samsun'da yaşanan sel felaketinin ardından yazılı bir açıklama yaparak sürücüleri uyardı. Bir an önce gideceği yere ulaşma telaşı ile aşırı hızla araç kullanılmaması ve hatalı sollama yapmamaya da özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Apaydın, “Sel, aşırı yağış gibi olağanüstü yol şartlarında araç kullanırken normalden daha dikkatli ve uyanık olmamız gerekir. Mümkünse yol hakkında bilgi almalıyız. Gideceğimiz yolun coğrafi durumunu da göz önünde bulundurarak yola çıkmaya karar vermeliyiz. Eğer aracımızı kullanamayacak kadar kuvvetli sel veya yağmurla karşılaşırsak da acilen yüksek ve güvenli bir yere yada yollardaki dinlenme tesislerine park ederek kendimizi ve aracımızı korumaya almalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

“YOL DURUMUNA UYGUN LASTİK KULLANALIM”

Araçların yol tutuşunun güvenli sürüş açısından son derece önemli olduğunu belirten Apaydın, “Lastiklerinizin diş derinliklerine dikkat edin. Diş derinliği azalmış lastikler su tahliyesi yapamaz ve kaymaya başlayan aracın fren mesafesinin uzamasına neden olur. Lastiklerimizi orijinal ebatlarında seçerek, yol durumuna uygun hızda ve dikkatimizi dağıtacak cep telefonu, sigara içme gibi davranışlardan kaçınarak araçlarımızı kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: