TSOF: Nevşehir'deki kazadan trafik polisleri sorumlu

ANKARA (ANKA)- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TSOF) Genel Başkanı Derviş Günday, Nevşehir'de yaşanan kaza öncesinde trafik kontrollerinin yeterince yapılmadığını belirterek, "43 kişilikken içinde 63 kişi olan otobüs, yüzlerce kilometre gidiyor. O kadar ilden geçiyor. Her ilin ayrı ayrı trafiği var. Ama bu kadar ili geçerken hiçbir trafik bu otobüsü durdurup bakmıyor" dedi.

Nevşehir yakınlarında meydana gelen trafik kazasına ilişken yazılı açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Günday, "43 kişilikken içinde 63 kişi olan otobüs, yüzlerce kilometre gidiyor. O kadar ilden geçiyor. Her ilin ayrı ayrı trafiği var. Ama bu kadar ili geçerken hiçbir trafik bu otobüsü durdurup bakmıyor. Bunun adı nedir? Tüm uyarılarımıza rağmen, bu kadar yasa dışılığın sorumlusu maalesef yoktur. Bu kadar insanın ölümü ancak bir uçak düşse olur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Cinayet gibi kaza

Günday, vakit geldiğinde herkesin öleceğini fakat ölümünde bir adaleti olduğunu söyledi. Cinayet gibi kazanın olamayacağının altını çizen Günday,"Ölüme sebebiyet verme diye bir şey var. Ancak böyle devam ederse biz daha çok yeni açmakta olan çiçeklerimizi ve yetişmiş beyinlerimizi soldurmaya devam edeceğiz" dedi.
50 yıldır hava, kara ve deniz ulaşımında sektörler arası uyum sağlanmadığına işaret eden Günday, bu uyumsuzluğun bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Denetleyen ile denetlenen arasında uyum olmasının şart olduğunu kaydeden Günday, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin, sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğine işaret etti. Vatandaşın bu noktada avutulduğunu söyleyen Günday, savaş gibi kazaların meydana gelmemesi ve kazaların en aşağıya çekilmesi için trafikte dört temel nokta olan eğitim, mühendislik, denetim ve acil yardımın aynı anda yaşama geçirilmesinin önemine değindi. Sürekli olarak hataları ve yapılması gerekenleri söylemelerine rağmen, sonucun değişmediğini ifade eden Günday, güvenli karayolu sistemini oluşturmak için bu dört temel kuralın aynı anda yaşama geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam