Tşof’tan Kar Tipi Lastik Uygulamasına Destek

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Kar tipi lastiği kullanma zorunluluğu yoktur....

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Kar tipi lastiği kullanma zorunluluğu yoktur. Ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın böyle bir girişimde bulunması yerinde bir karardır" dedi.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, geçen günlerde açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 'yük ve eşya taşıyan araçlarda kar lastiğini mecbur hale getireceğiz' sözlerinin yerinde bir karar olduğunu söyledi. Kış aylarında özellikle TIR ve kamyonların kar lastiği takması gerektiğini söyleyen TŞOF Başkanı Apaydın, "Kışın karlı ve buzlu havalarda özelikle TIR ve kamyonlarda kar tipi lastik olmuyor. Birde zincir salmaktan imtina ediyorlar. Patinaj yapmak zorunda kalıyorlar ve yol uzun süre kesiyor. Bana göre kışın yağışlı ve karlı havada bu tür lastikleri takmakta yarar var. Bu hem seyahat açısından hem de taşıdığımız yükün emniyeti açısından iyi bir uygulama olur. İnsanımıza da bu uygulamalar çok fazla bir külfet getirmez. Uygulamanın iyi olacağı düşüncesindeyim. Karar çok iyi bir karardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Uygulamaya yolcu taşıyan otobüsler ve özel otomobillerinde dahil olmasında fayda olduğunu söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Yolcu taşıması yapan araçlarda zaten firmalar araçlarını sürekli denetliyor. Diş kalınlıkları belli bir seviyeye gelen lastiği zaten taktırmıyorlar. Onlarda kış lastiklerini takacak. Çünkü bir kaza durumunda neredeyse o firmanın sonu geliyor. Hele ki ölümlü bir kaza ya da sakatlık yaşanılan bir kaza olduğu zaman firmalar büyük risklerin altına girmiş oluyorlar. Bu lastik değişimi bir tedbirdir. Özel otomobillerinde buna uyması lazımdır. Kışın Ankara'dan örnek vermek gerekirse bazı yerlerde araçlar lastiklerinin silik olmasından dolayı kışın rampalara çıkamıyor. Birçok kez bunu TV kanallarında izledik. Sürücülerimiz de zincir takmasını bilmiyor. Bilmemesi ise büyük bir kabahattir. Bu ve buna benzer tedbirler önceden alınırsa bu kışı rahat yaşamış oluruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: