TSPAKB Başkanı: Sermaye piyasasını yeniden yapılandıracağız

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) Başkanı Attila Köksal, yeni yönetim kurulunun hedeflerini açıkladı....

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) Başkanı Attila Köksal, yeni yönetim kurulunun hedeflerini açıkladı. Köksal, kurul olarak sermaye piyasasını yeniden yapılandırmayı esas aldıklarını vurguladı. Bu minvalde üç temel konuya odaklanacaklarını belirten Köksal, sektörün uluslararası piyasaları takip edip dışarıdaki fırsatları da yatırımcılara sunabilmesine öncelik vereceklerini aktardı.
Sermaye Piyasasında Gündem adlı derginin haziran sayısına yazan Köksal, yatırımcı eğitimi projesi çerçevesinde de pek çok faaliyeti derleyip toparladıklarına işaret etti. Bununla hem küskün yatırımcıların gönlünü almayı, hem de yeni yatırımcılarla buluşmayı amaçladıklarını ifade etti.
Atilla Köksal, sermaye piyasasının büyümesi adına mevzuat değişiklikleri ile yeni ürünlerin piyasaya katılması konusunda, sektör kurumları arasında son dönemde yakalanan sinerjiyi yeni ve verimli projelere dönüştürmeyi istediklerini kaydetti.
Öte yandan Sermaye Piyasasında Gündem’in haziran sayısındaki ilk raporda Japonya’nın sermaye piyasası ele alındı. İkinci raporunda da 2010 verileriyle aracı kurum sektörünün yoğunlaşma ve performansı irdelendi. Raporda, 85 aracı kurumun verileri incelendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz