TTK Maden Teknikerleri, Alabaş'ı Ziyaret Etti

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) pano ayak üretim işçisi olarak çalışan maden teknikerleri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) pano ayak üretim işçisi olarak çalışan maden teknikerleri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret etti.

Alabaş, ziyarette yaptığı konuşmada, işçi olarak çalışan maden teknikerlerinin eğitimleri kapsamında görevlendirme taleplerini haklı bulduklarını söyledi.

TTK Genel Müdürlüğü ve sendikalarının kuruma işçi aldırmak için çalıştığını anlatan Alabaş, şunları kaydetti:

"Kuruma işçi aldırmak için aylardır kapı kapı dolaşıyoruz. Konuyla ilgili her birimle yakın markajdayız. Artık bir an öncede işçi alımı gerçekleştirilmek zorunda. Çünkü her geçen zaman bölgemizin ve dolayısıyla ülkemizin aleyhine işliyor. Kuruma işçi alındığında da sizin bu haklı talepleriniz mutlaka kurum yetkililerince yerine getirilecektir."

Reklam
Reklam

İşçiler de Alabaş'tan, TTK'daki tekniker kadrosunun, halen kurumda işçi olarak çalışan teknikerlerden karşılanması konusunda destek istedi.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz