TTK'da Toplu Iş Sözleşmesi Görüşmeleri

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanlarına yönelik toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanlarına yönelik toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşma sağlanamadığı için bu ayın sonundan itibaren ara bulucu sürecinin başlayacağını söyledi.

Alabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2013'ten geçerli olmak üzere 10 bin civarında işçiyi ilgilendiren sözleşmeyle ilgili görüşmelere dün Ankara'da devam ettiklerini kaydetti.

Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası'yla (Kamu-İş) yapılan görüşmelerdeki 60 günlük sürenin bu ayın sonunda dolacağına dikkati çeken Alabaş, "İki yılı kapsayan sözleşenin görüşmelerinde 83 maddeden ücretler dışındaki 67'sinde anlaşmaya vardık. Ücretler konusundaki tutumumuz, düşük maaşlı çalışan işçilerin durumunun düzeltilmesidir. Ücret maddeleri, kamu çerçeve protokolü belli olduktan sonra görüşülecek" dedi.

Reklam
Reklam

Alabaş, madencilerin hakkını her zaman olduğu gibi savunmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Bu ayın sonundan itibaren ara bulucu süreci başlayacak. 15 günlük ara bulucu dönemi gerek duyulursa 6 gün daha uzatılabilecek. Biz sözleşmenin masa başında imzalanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin ve TTK'nın gerçeklerini bildiklerini anlatan Alabaş, ücretler konusundaki taleplerini de bu yönde belirlediklerini kaydetti.

Muhabir: Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: