TTK'daki Metan Gazından Etkilenme

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Eyüp Alabaş, "Biz böyle acılar ve güzel ölümler yaşamak istemiyoruz. Bu tür kazaların

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Eyüp Alabaş, "Biz böyle acılar ve güzel ölümler yaşamak istemiyoruz. Bu tür kazaların kader olmaktan çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Alabaş, Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ın 7 Ocak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 630 kodunda meydana gelen iş kazısında 8 maden işçisinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziye ziyaretinde yaptığı konuşmada, kazanın tüm uyarılara rağmen yer altında taşeron sisteminin uygulanmaya çalışılmasının ürünü olduğunu iddia etti.

Reklam
Reklam

Olaya kaza denilip geçiştirilmesine müsaade etmeyeceklerini ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Alabaş, şöyle konuştu:

"Bu olay vesilesiyle sık sık dile getiriyoruz. Biz yıllar önce taşeron sistemiyle ilgili bölgemizde yer altı madenciliğinde taşeron uygulamasının bu tür kazalara sebebiyet vereceği konusunda uyarıda bulunduk. Ama maalesef akıl almaz bir duyarsızlıkla ve vurdumduymazlıkla taşeron sisteminin yer altında uygulanmaya çalışılmasıyla bu tür kazalar ve cinayetler göz göre göre geliyorum dedi. Biz böyle acılar ve güzel ölümler yaşamak istemiyoruz. Bu tür kazaların kader olmaktan çıkarılmasını istiyoruz. Türkiye, iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sıradadır. İstatistiklere göre bu kazaların yüzde 98'i de önlenebilir nitelikte kazalardır. Dolayısıyla burada da gerekli önlemler ve tedbirler alınsaydı bu tür kazalar yaşanmazdı. Bu olaya kaza denilip geçiştirilmesine müsaade etmeyeceğiz ve sonuna kadar takipçisi olacağız."

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yorulmaz da maden işçilerinin yaşamlarını yitirmesi nedeniyle üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Zonguldak'ın ve şehitlerimizin ailelerinin başı sağ olsun. Güneydoğu'da nasıl cinayet varsa, Kozlu'da da özel sektörün bile bile işlediği bir cinayet var diye düşünüyorum. Başımız sağ olsun. Diyecek fazlaca bir şey yok. Sadece gözyaşı var. İnşallah bu kazalar bir daha olmaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: