TTNET gençlere bilişim dünyasındaki iş fırsatlarını tanıtıyor

İletişim ve eğlence şirketi TTNET’in hayata geçirdiği “Yeteneğe Destek, Üretici Ekonomiye Destek” adlı projesinin ikinci...

İletişim ve eğlence şirketi TTNET’in hayata geçirdiği “Yeteneğe Destek, Üretici Ekonomiye Destek” adlı projesinin ikinci durağı Adana oldu. Program kapsamında Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Salonunda 92 üniversite öğrencisi eğitimden geçirilecek. Eğitimlerin sonunda gençlerin ekonomiye artı değer katacak üretken aktörler olma yolunda donanımlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Ücretsiz düzenlenen organizasyona Adana, Mersin, Niğde, Osmaniye, Hatay, Karaman, Nevşehir, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis’ten gençler katılıyor. Projenin açılışında konuşan TTNET Kurumsal İletişim Direktörü Lebin Ebru Çokişler, Türkiye’de üretken ekonomiyi sahiplendiklerini söyledi. Gençlere bu konuda vizyon sağlamayı amaçladıklarını hatırlatan Çokişler, “Bu heyecanla 2012 programını İzmir’de başlattık. Ve 108 yetenekli gencimizi eğittik. Adana da bu sayı 200’e ulaşacak. Yıl sonuna kadar Türkiye’nin 10 ilinde ‘Yeteneğe Destek Üretici Ekonomiye Destek’ diyeceğiz ve 1000 gencimizle buluşacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Proje ile gençlere bilişim dünyasındaki yeni istihdam alanları ve iş fırsatlarını tanıtmayı hedeflediklerine işaret eden Çokişler, “Vereceğimiz 3 günlük eğitimlerin sonunda gençlerin ekonomiye artı değer katacak üretken aktörler olma yolunda kapasitelerini geliştireceğiz.” diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Güngör ise genç yetenekleri desteklemek amacıyla hayata geçirilen bu önemli projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Güngör, “Eğitimlere katılacak gençlerimize başarılar diliyorum. Yeteneklerinin ekonomiye kazandırılmasıyla ülkemizin büyük kazançlar elde edeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

PROJE 2012’DE TÜRKİYE’NİN 81 İLİNE ERİŞECEK

Açılışın ardından, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan moderatörlüğünde düzenlenen panelde, iş ve sanat dünyasından profesyoneller sunum yaptı.

Panelde müzisyen Bedük, Kaldıraç Etkisi Projesinden Botego Genel Müdürü Ekim Nazım Kaya yer aldı. Ayrıca TTNET Dijital Medya Pazarlama Direktörü Yaman Alpata, TTNET İş Geliştirme Direktörü Murat Eren ve TTNET İnteraktif Medya Yöneticisi Murat Kahraman da etkinlikte konuştu.

Reklam
Reklam

“Yeteneğe Destek, Üretici Ekonomiye Destek” projesiyle yıl sonuna kadar Türkiye’nin 7 bölgesinde 10 ilde 1000 gence yüz yüze eğitim verilecek. Eğitimler, Adana’dan sonra Eskişehir, Erzurum, Ankara, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Samsun ve İstanbul’da devam edecek. Gençler, 3 günlük eğitim programında bilişim sektöründe tespit edilen ihtiyaç alanları dahilinde ‘Dijital İçerik Üretimi’, ‘Dijital İçerik Sunumu’ ve ‘Ticaretin Elektronikleşmesi’ alanlarında eğitim alacak. Katılımcılar eğitim sürecinde iş dünyasının önemli isimleri ile buluşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz