TTNET'ten yaratıcı gençlere destek

Yeni bir proje başlatan TTNET, yaratıcı ekonomiye sahip çıkıyor.

Yaratıcı ekonomi için “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” sloganıyla kampanyasını duyuran TTNET, gençlere bililşim alanında yeni istihdam alanlarını öğretecek.

Kurumsal sosyal sorumluluk vizyonunu genişleten TTNET, kurduğu yeni ekiple yaratıcı ekonomiye destek veriyor.

Proje, yeteneğine güvenen 18 yaş ve üzerindeki gençlere hitap ediyor. "Yeteneğe destek", gençleri yetenekleri doğrultusunda eğitip, yeni ufuklar açacak bir proje olacak.

Proje kapsamında sektör ileri gelenleri tarafından yetenekli gençlere; sinema, televizyon, internet, iletişim, reklamcılık, yazılım, yayıncılık ve multimedya gibi yaratıcı ekonomi kapsamı alanlarında eğitimler verilmesi planlanıyor.

Reklam
Reklam

Eğitimler, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda 3 ana başlıkta toplanıyor. Bu başlıklar, Dijital İçerik Üretimi, Dijital İçerik Sunumu ve Ticaretin Elektronikleşmesi olarak sıralanıyor.

Eğitimleri almak isteyen gençler, başvurularını Ekim ve Kasım ayı içerisinde wwww.yaraticiekonomiyedestek.com adresinden veya TTNET'in Facebook sayfasından yapabiliyor.

3 kategoride 20'şer olmak üzere toplam 60 kişi bu başvurular sonrasında eğitim alma şansına sahip olacak. 5 gün sürecek olan eğitimler sonunda 2 gün de atölye çalışması yapılacak. Eğitimlerin tamamlanmasından sonra, 2012 yılı Ocak ayında düzenlenen gala gecesinde eğitim alan gençler sektör duayenleri ile buluşacak.

Bu projenin duyurusunu “Mümkünlü” olarak adını duyuran Sakarya’nın Taraklı ilçesinde düzenlenen basın toplantısında yapan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, projeyi yaratıcı ekonomiye katkı sağlamak amacıyla başlattıklarını vurgulayor.

Yılmaz, yaratıcı ekonomiyi; yaratıcılığını üretime çeviren insan gücünün değeri olarak tanımlıyor. “Eğitim alan gençlerde ve kamuoyunda yaratıcı ekonomi ve bu alandaki fırsatlar konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” diyen Yılmaz, “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesi ile eğitim alan gençlerde ve kamuoyunda, yaratıcı ekonomi ve bu alandaki fırsatlar konusunda farkındalık yaratma amacında olduklarını açıkladı. Uzun vadede ise yaratıcı ekonominin gelişmesine, sektörde hızla gelişen niş alanlardaki kalifiye insan gücü ihtiyacına cevap verebilecek standartlarda eğitim programları geliştirilmesine katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

İnterneti, televizyonu ve telefonu aynı anda sahiplenerek, Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi haline gelen TTNET’in, ürün ve servisleriyle ülkemizin bilgi toplumuna dönüşmesi yolunda büyük bir katma değer yarattığını belirten Yılmaz, kurumsal sorumluluk kapsamında bugüne kadar destekleyici bir rol üstlenirken artık bu alanda da daha etkin ve aktif bir şekilde yer alacaklarını vurguladı.

Türkiye’de yeni ekonomi ile canlılık kazanan bilişim sektörünün, toplam işgücünün yüzde 11’ini istihdam ettiğine dikkat çeken Yılmaz, dünyada ekonominin gelişiminde yeni bir çözüm yaklaşımı olarak kabul edilen “Yaratıcı Ekonomi”yi TTNET olarak sahiplendiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Yaratıcı ekonomi, toplumların üretim, sunum ve paylaşım süreçlerinde katma değerli hizmetler sunan sıradışı bir ekonomi yaklaşımıdır. Yaratıcı ekonomi, klasik ekonominin sıklıkla yaşanan durgunluk ve daralma kaynaklı krizleri karşısında kültürlerarası paylaşım ile istihdamın korunmasına katkı sağlayacak şekilde gelişmiştir. Bugün yaratıcı endüstriler dünya ekonomisinin sürekliliğinde önemli bir yer tutmaktadır. TTNET’in yeni projesi sayesinde genç yeteneklerin yaratıcı ekonomiye ve Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Reklam
Reklam

Tahsin Yılmaz, TTNET’in “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesi ile gençlere bilişim dünyasındaki yeni istihdam alanlarını tanıtarak sektörün yetenekli, yaratıcı iş gücüne ve gelişimine yatırım yapmasını amaçlarken, aynı zamanda sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağına yönelik eğitim programların gelişmesini de teşvik etmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Online Yetenek Geliştirme Platformu kurulacak
“Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesi hakkında bilgi veren TTNET Kurumsal İlişkiler Kıdemli Direktörü Dr. Feridun Alkan ise proje kapsamında 18 yaş üzeri, yaratıcılık potansiyeli olan, yaratıcı ekonomi alanlarına yönelik kariyer yapmayı düşünebilecek, bilişim teknolojileri ile ilgili ve interneti gündelik yaşamında etkin kullanan gençlere eğitimler verilmesinin planlandığını söyledi.

Projenin 2012 ayağında 7 bölgede yürütülecek yüz yüze eğitimlerle bin kişiye doğrudan ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Dr. Alkan, projeyi sürdürülebilir hale getirmek amacıyla 2013’te “Online Yetenek Geliştirme Platformu” kurulmasının planlandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

”Mümkünlü Başkanı” da projeye destek veriyor
Projeye destek veren duayen isimler arasında yer alan Şener Şen de TTNET’in Mümkünlü Kasabası reklam filmlerinin başrolündeki “Mümkünlü Başkanı” sıfatıyla toplantıya evsahipliği yaptı.

Şener Şen TTNET’in “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesini önemli bir eğitim projesi olarak gördüğünü ve projenin ilk dersinde açılış konuşması yapacağını söyledi. Şen, “Ben uzun yıllardır yaratıcılık gerektiren bir sektörün içindeyim. Yaratıcılık ve yeteneğin birçok alanda ne kadar büyük fark yarattığını gördüm. TTNET’in bu projesinin pek çok yetenekli gence fayda sağlayağına ve verimli projelerin ortaya çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Başvurular www.yaraticiekonomiyedestek.com’a yapılacak
Projenin Ekim – Aralık 2011 tarihleri arasındaki ilk aşamasında 60 yetenekli gence “Dijital Pazarlama, Dijital İçerik Üretimi, Dijital İçerik Sunumu, Ticaretin Elektronikleşmesi” başlıkları altında eğitimler verilecek. 2012 yılında ise eğitimlerin, Türkiye’nin 7 bölgesinde üniversitelerle yapılacak işbirlikleri kapsamında yaygınlaştırılması planlanıyor. 2013 yılında da bir Online Yetenek Geliştirme Platformu kurularak projenin sürdürülebilir ve herkesin kolayca erişimine imkan sağlayacak bir hale getirilmesi öngörülüyor.

Reklam
Reklam

Projeye başvurular, 4 Ekim 2011 tarihinden itibaren ilgili tüm bilgilerin paylaşılacağı www.yaraticiekonomiyedestek.com sitesinin yanısıra Facebook üzerinden de yapılabilecek.