TÜBİTAK Bilim Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 2011 Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ne layık görülen...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 2011 Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ne layık görülen isimler belli oldu.
İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hafzullah Aksoy, istatistiksel hidroloji, yağış-akış modelleri ve hidrolojide yeni modelleme teknikleri konusunda yürüttüğü faaliyetler ile Mühendislik Bilimleri TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne değer bulundu. Ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aksoy, "Bu tür teşviklerle bilim Türkiye'de daha da ilerleyecek ve uluslararası konum yedinecektir. " dedi.
Uluslararası bilim dergilerinde hidroloji ile ilgili makaleleri yayınlanan Aksoy, projelerinden dolayı pek çok üniversiteden davetler alıyor.
TÜBİTAK teşvik ödülü, Türkiye'de yaptığı faaliyetler ile bilime gelecekte uluslararası seviyede önemli katkılarda bulunabileceğini kanıtlayan bilim insanlarına veriliyor. Ödüller aralık ayında yapılacak tören ile sahiplerini bulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz