TÜBİTAK finaline Erzincan’dan iki ekip katılacak

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Erzurum’da düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na...

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Erzurum’da düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katılan Erzincan ekipleri, yarışmadan iki birincilik ve bir ikincilikle döndü. Yaptıkları projelerle dereceye girmeyi başaran öğrencilerin projelerini inceleyen Vali Selman Yenigün, çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

TÜBİTAK tarafından bu yıl 43.'sü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Erzincan’da müracaat eden 55 projeden 9’u gönderildi. 9 proje içerisinde iki okul birincilik, bir okul ise ikincilik elde etti. Erzurum’da düzenlenen yarışmada, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Serdar Metin Aydın, danışman öğretmeni Musa Özbey nezaretinde fizik uygulama alanında hazırladığı ‘Serummatik’ adlı proje ile birinci oldu. Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Sümeyye Aktepe ve Ebru Sezgin, danışman öğretmen Tayfur Andağ nezaretinde bilgisayar alanında hazırladığı ‘Felçli İnsanlar İçin Yardımcı Flash Uygulama’ adlı projeleri ile birinci oldu. Üzümlü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Ceren Özdemir ve Münevver Karaca, danışman öğretmen Emre Avuçlu nezaretinde bilgisayar alanında hazırladığı ‘Kayıpları Bul’ projesi ile ikincilik ödülüne layık görüldü.

Reklam
Reklam

Hürriyet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde proje tanıtımına katılan Vali Selman Yenigün ve Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, dereceye giren projeleri yakından inceledi. Öğrenciler tarafından projelerin nasıl uygulandığının anlatıldığı programda, bütün öğrencileri tebrik eden Vali Selman Yenigün, öğrencilerin çok önemli projeler yaptığını söyledi. TÜBİTAK’ın ülkenin en bilimsel araştırma yapan kurumların başında geldiğini hatırlatan Vali Yenigün şu değerlendirmede bulundu:

“Böylesine ciddi bir kurum ortaöğretim öğrencileri arasında bilimsel, temel bilimler arazsında yarışmalar düzenliyor. Teoride olan bilginin hayata geçirildiği projelere değer veriyor ve bunlara puan veriyor. Zaten gerçek hayatta bizlere asıl lazım olan nedir? Yapılan her şey insan için diyoruz. Çocuklarımız bir şeyleri öğreniyor ama acaba bu öğrendiklerini hayata tatbik edebiliyorlar mı? İnsanlığa yararlı her hangi bir ürün ortaya çıkarabiliyorlar mı? TÜBİTAK’ta bunu ortaya çıkarmak ve teşvik etmek amacıyla böylesi yarışmalar yapıyor. Hayata geçirebileceğiz bir ürün olarak gözle görebileceğiz, elle tutabileceğimiz ürünleri ortaya çıkarabiliyorlar mı? buna bakıyorlar. Asıl önemli olan, alınan bilgiyi tatbik edebilmek ve ortaya yararlı bir ürün ve hizmet olarak ortaya çıkarmaktır. Bu gençlerimiz bunu başarmıştır. Ben hepsini tebrik ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: