Tubitak Ortaöğretim Araştırma Proje Yarışması Sergi Açılışı Yapıldı

TÜBİTAK tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması öncesi...

TÜBİTAK tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması öncesi Sorgun Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulu tarafından sergi açılışı yapıldı.

Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulunda yapılan sergi açılışına İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanvekili Memiş Yakın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 44’üncüsü düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışmalarına Türkiye genelinde toplam bin okul, Yozgat genelinde ise 10 okul bu yarışmalara katılacak. Sorgun’u ise bu yarışmalarda Sorgun Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulu ve Sorgun Anadolu Lisesi temsil edecek.

Reklam
Reklam

Bu yıl 44'üncü kez düzenlenen yarışmalara Sorgun’dan iki okulun katılacağını belirten İlçe Kaymakamı Levent Kılıç “TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Sorgun’u temsilen Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulu ve Sorgun Anadolu Lisesi katılacak. Bugün sergi açılışını yaptığımız Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim okulu tarafından toplam 43 proje hazırlandı. Bu projelerin 23 tanesi Matematik dalında diğer 19 tanesi ise Fen Bilgisi dalında. Hazırlanan projelerin hepside birbirinden güzel projeler. Ama daha çok projeler içerisinde ‘Uyutmayan Şapka’ dikkat çekiyor. Bu projeyle sürücüler direksiyon başında iken bu şapka sayesinde uykuları geldiğinde kafaları öne doğru eğildiği zaman alarm çalıyor. Bu şekilde sürücülerin direksiyon başında uyumamaları sağlanıyor. Ben bütün öğrencilerimizi böyle güzel projeleri sergiledikleri için kutluyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: