TÜBİTAK’ın Düzenlediği Yarışmada Amasya Üniversitesi Derece Yaptı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen yarışmaya katılan Amasya Üniversitesi, ilk 10’a...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen yarışmaya katılan Amasya Üniversitesi, ilk 10’a girerek final sunumuna katılmaya hak kazandı.

TÜBİTAK, mevcut lisans öğrencilerinin, bilişim teknolojilerini kullanarak ülke sorunlarına yönelik çözüm üretmelerine, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine destek vermek amacıyla 'Yazılım Projeleri Yarışması' düzenledi. Toplam 59 üniversiteden 539 öğrencinin katıldığı 'Eğitim Uygulamaları', 'Gömülü Sistemler', 'Yenilikçilik' ve 'Toplumsal Etki' alanlarında düzenlenen yarışmaya 247 proje başvurusu yapıldı.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde büyük ilgi gören yarışmaya, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Recep Çakır danışmanlığında Murat Kurtboğan, Sezgin Baytur 'Office Master, Web Tabanlı Zeki Öğretim Sistemi' yazılımı isimli proje ile katıldı.

Öğrencilerin hazırladığı projenin, derecelendirmede ilk 10’a girerek TÜBİTAK tarafından final sunumlarına davet edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Recep Çakır, “Öğrencilerimizin gösterdiği bu başarıdan dolayı onları tebrik ediyor, önümüzdeki dönemlerde farklı projelerle bu tarz yarışmalara katılımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Yarışmaya katılan Murat Kurtboğan ve Sezgin Baytur ise “İlk defa böyle geniş katılımlı ulusal bir yarışmaya katılıp derece almak gerçekten bizleri mesleğimize daha çok bağladı ve çalışma azmimizi artırdı. Önümüzdeki dönemlere daha sıkı hazırlıklar yapacağız. Üniversitemizin mesleki gelişimimiz için verdiği fırsatlara ve bölüm hocalarımızın teşviklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Mühendislik fakültelerinin, köklü üniversitelerin, fiziksel altyapısı daha iyi olan üniversitelerle yarışıp ilk 10 içerisine girmek bizler için önemli bir başarı, bu başarıda emeği geçen herkese minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: