TÜBİTAK'ın Proje Yarışmasına Sultan Murat Damgası

Sivas Özel Sultan Murat Anadolu ve Fen liseleri, bu yıl 43.sü düzenlenecek olan TÜBİTAK Ortaöğretim...

Sivas Özel Sultan Murat Anadolu ve Fen liseleri, bu yıl 43.sü düzenlenecek olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerine 5 projeyle katılmaya hak kazandı.

Okul Müdürü Ahmet Korkmaz, her yıl olduğu gibi bu yılda TÜBİTAK Proje Yarışması'nda projelerinin sergilenmeye değer bulunduğunu belirterek, “Proje sayımız her geçen yıl daha da artmakta ve TÜBİTAK tarafından kabul görmektedir. Ayrıca 40 ülkenin katılımıyla Hollanda’da düzenlenecek olan İNESPO Çevre Olimpiyatları'nda finale kalan 127 projeden bir tanesi okulumuz öğrencilerinin hazırladığı projedir. Bu okulumuz ve Sivas için ayrıca bir gurur kaynağı olmuştur.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Korkmaz, sonuçları açıklanan yarışmaların yanı sıra geçen yıl dünya 3.lüğü elde ettikleri Gürcistan’da düzenlenen IYIPO Proje Olimpiyatları ile Dünya 2.'liği ve Dünya 3.'lüğü elde ettikleri Kenya’da düzenlenen Golden Climate Proje Olimpiyatları'na bu yılda projelerle başvurduklarını anlatarak sonuçlarını beklediklerini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: