TÜBİTAK'tan Hacettepe'ye ödül

ANKARA (İHA) - Bilimsel alanda Türkiye'nin en prestijli ödülü olarak kabul gören "TÜBİTAK Bilim ve Hizmet Teşvik" ödüllerine, bu yıl 3 Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi layık görüldü.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli, "Biyomalzemeler, Protein Saflaştırılması, Kromatografik Yöntemleri" konularındaki çalışmalarıyla mühendislik alanında bilim ödülü alırken, teşvik ödüllerine mühendislik alanında Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Gökçeoğlu "Mühendislik Jeolojisi ve Bölgesel Ölçekte Heyelan Değerlendirmeleri" konularındaki çalışmalarıyla ve sağlık alanında Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Akyol, "Klinik enzimoloji, hastalıkların biyokimyası, psikiyatrik bozukluklarda oksidan /antioksidan dengesi" konularındaki çalışmalarıyla ödül almaya değer görüldü.

Reklam
Reklam

Hacettepe Üniversitesi, bilime evrensel düzeyde hizmet edebilecek potansiyeli olduğu tespit edilerek, 40 yaşını aşmamış araştırmacılara verilen TÜBİTAK teşvik ödüllerine bu yıl ki öğretim üyesiyle sahip oldu. Türkiye'nin genç profesörlerinden Adil Denizli de bilim ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı.