TÜBİTAK’tan Karadeniz’in Ilk Çocuk Üniversitesi

SİNOP (AA) - TÜBİTAK Destekli Çocuk Üniversitesi'nde Eğlenceli  Bilim-Sanat-Spor Okulu'nun çocuklara kapılarını 26 Ağustos tarihinde açacağı bildirildi.

TÜBİTAK Destekli Çocuk Üniversitesi'nde Eğlenceli Bilim-Sanat-Spor Okulu'nun çocuklara kapılarını 26 Ağustos tarihinde açacağı bildirildi. Sinop Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Sinop’ta ikincisi gerçekleştirilecek TÜBİTAK Destekli Çocuk Üniversitesi'nde Eğlenceli Bilim-Sanat-Spor Okulu'nun 26-30 Ağustos, 2-7 Eylül tarihlerinde iki ayrı öğrenci grubuyla gerçekleştirileceği belirtildi. Projede çocukların güneş enerjisi ile çalışan araç tasarlamayı, güneş pili yapmayı, laboratuvarda bilim insanları ile birlikte deneyler yapmayı, liderlik vasıflarını geliştirecek uygulamaları, bilim insanları ile matematiğin eğlenceli yüzünü, teleskop ile gökyüzünü gözlemlemeyi, arazide gözlem ve incelemeler yaparak GPS ile yer tespit etmeyi öğrenecekleri ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Faaliyetler sadece bunlarla sınırlı olmayıp öğrenciler sanat ve spor etkinlikleriyle de buluşturulacak, bu sayede öğrencilerin yeteneklerini fark etmelerine ve bu yeteneklerini geliştirmelerine imkân sunulurken onların Sinop’un simgesi haline gelen gemi maketi yapımını öğrenmeleri de sağlanacak. Tamamı TÜBİTAK ve Sinop Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilecek bu projede öğrencilerden hiçbir ücret alınmayıp öğle yemeği, ara öğünler, ulaşım ve etkinliklerde kullanılacak gerekli materyaller gibi ihtiyaçlar da proje kapsamında karşılanacak." Açıklamada, kontenjanların sınırlı olması nedeniyle başvuru için Sinop Üniversitesi Rektörlük binasında bulunan Çocuk Üniversitesi İrtibat Bürosuna müracaat yapılması gerektiği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: