Tubiyad Başkanı Malaz, Marka Genel Sekreteri Ayan'ı Ziyaret Etti

Türkiye Finans ve Bilişim Yöneticileri Derneği (TUBİYAD) Başkanı Ali Malaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)...

Türkiye Finans ve Bilişim Yöneticileri Derneği (TUBİYAD) Başkanı Ali Malaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan'ı makamında ziyaret etti.

Malaz, ziyarette yaptığı açıklamada; "Bilişim Vadisinin bölge ve ülke için çok önemli, biz Bilişim Vadisi Projesine dernek olarak inanıyoruz. Türkiye'ye çok faydalı olacağını düşünüyor ve doğru bir modelleme ile faaliyete geçmesini umuyoruz. Bilişim Vadisine yatırım yapmayı düşünen birçok özel sektör kuruluşu var. Bölgenin İstanbul'a yakın olması bu açıdan çok önemli ve bununda bölgenin önemi artırdığını ve yatırım yapmak isteyen kuruluşları da ciddi olarak etkileyeceğine TUBIYAD olarak inanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bilişim Vadisi projesinin Türkiye için stratejik bir proje olduğuna inandıkları belirten Malaz, bölgede belirlenen arazinin Bilişim Vadisi için çok uygun olduğunu söyledi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının Bilişim Vadisi için yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini ifade eden Malaz, birlikte hareket etmekten ve ortak vizyonu paylaşmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Malaz 2023 hedeflerinin yakalanabilmesi için Bilişim Vadisinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "2023 yılında 165 milyar dolar olan yıllık bilişim bütçesini bu Bilişim Vadisi projesi ile gerçekleştirilebileceği düşüncesindeyiz. Bulut Bilişim ve Mobil İletişim gibi konular bu bölgeye yatırım yapılması açısından çok uygun bir proje alanı. Maalesef bilişim sektörü ciddi anlamda ithalata dayalı olarak devam ediyor. Bunun önüne geçebilmek için Bilişim Vadisi gibi projelerle daha çok yerel üretim ve imalatı da artırarak ülke ekonomisine kazandırılmasını sonucu etkili olabileceğine düşünüyorum. Bu nedenle Bilişim Vadisi projesini çok önemsiyoruz ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansını çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve bizde sivil toplum kuruluşu olarak yapabileceğimiz bir şey varsa bu konuda destek vermeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Bilişim Vadisi projesini bölgeye kazandırmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen çalışmalara destek veriyoruz. Doğu Marmara bölgesi yetişmiş insan kaynağı tecrübeli sanayi alt yapısı ve coğrafi konumu itibariyle Bilişim Vadisi için en uygun yer. Bilişim sektörü, alt alanlarıyla beraber, son yıllarda gelişen dünya ekonomisi içerisinde, savunma, ilaç ve enerji sektörleri gibi önemli bir paya sahip olmuştur. Bilişim Vadisi Projesi'yle Türkiye'nin bu büyük pazarda hakkettiği yeri alması amaçlanmaktadır. Bu amaçla sektörde önemli yere sahip yerli ve yabancı bilişim firmalarının bir arada bulunmaları ve yakın işbirliği ile daha büyük projelerin ve ürünlerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bilişim sektörünün buluşma üretim ve gelişim noktası olacak Bilişim Vadisi Türkiye'ye güç katacak sürdürülebilir kalkınmasında önemli rol üstlenecektir. Doğu Marmara buna hazırdır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: