Tuborg Pilsener'de hedef kupa

Türkiye Basketbol Erkekler Birinci Ligi'nde Play-Off hedefinden uzaklaşan Tuborg Pilsener'de gözler, cuma günü Adana'da başlayacak Türkiye Kupası sekizli final serisine çevrildi. Darüşşafaka ile eşleşen Yeşil-beyazlı ekip, ilk etapta cuma günü saat 13.00'te başlayacak maçta rakibini geçip, geçen sezon olduğu gibi yine yarı finale uzanmak istiyor.

Başkan Taner Ciğer, Darüşşafaka'nın ligde yükselen bir grafik çizdiğini ancak bu durumun kendilerini ilgilendirmediğini söyleyerek, "Play-Off hedefinden uzaklaşınca Türkiye Kupası'na kilitlendik. Geçen sezon çeyrek finalde Efes Pilsen'i eledikten sonra yarı finalde Ülker'e yenilmiştik. Bu yıl, daha iyi bir kura çektik. Önce Darüşşafaka'yı yenip yarı finale oradan da finale uzanıp kupayı kazanmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Menajer Cenk Duraklar ise Türkiye'nin en iyi 8 takımının Adana'da mücadele edeceğini vurgulayarak, "Bütün ekipler, buraya apayrı bir motivasyonla gelecek. Herkesin hedefi Türkiye Kupası'nı kazanıp ligi mutlu bir şekilde noktalamak. Çok çekişmeli bir serinin yaşanacağına inanıyorum. Hedefimiz, tabii ki Türkiye Kupası'nı müzemize götürmek. Lig ve kupa motivasyonunun çok ayrı olacağı ortada. Bu nedenle hedefimizi yakalama şansımız çok yüksek" diye konuştu.

Yeşil-beyazlı ekip, perşembe sabahı Adana'ya gidecek. Hafif sakatlıkları süren Marcus Wilson ve Brad Traina'nın final serisinde forma giyebileceği açıklandı.