TUDEB'den Başkanı Akın'a Ziyaret

Almanya'da faaliyet gösteren Türk Dernekleri Birliği (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Almanya'da faaliyet gösteren Türk Dernekleri Birliği (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Akın, kabülde yaptığı konuşmada yıllar önce Almanya'ya giden, yakınlarının ve memleketlerinin özlemiyle orada yaşamak zorunda kalan vatandaşların özlemini hissettiklerini belirtti.

Almanya'da yaşayan vatandaşların memleketlerine geldiklerinde belediye imkanlarından istifade etmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Akın, kendisinin de yurt dışında gurbetçilerin kurduğu derneklerin faaliyetlerine katılmaya çalıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Akalın da Almanya'da yaşayan Türkler tarafından kurulan ve aralarında çok sayıda Bartınlı vatandaşın olduğu dernekler arasında yardımlaşma ve dayanışma sağladıklarını belirtti.

Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: