Tüdef: ”kredi Kartı Reformu Diye Bir Şey Yapılmadı"

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, “çıldırtan faize son” başlığıyla çıkan haberlerin umut dağıtmaktan...

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, “çıldırtan faize son” başlığıyla çıkan haberlerin umut dağıtmaktan başka bir işe yaramadığını ifade etti.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz basında yer alan “Çıldırtan faiz olmayacak, kredi kartı reformu” başlıklı haberlere tepki göstererek, bu haberlerin içinin boş olduğunu öne sürdü. İnsanların kandırıldığını ileri süren Yılmaz, “Bu haberler, içi boş umut balonlarından başka bir şey ifade etmemektedir. BDDK Başkanı sayın Mükim Öztekin, 'BDDK, Merkez Bankası, SPK ve TMSF’nin katkılarıyla iki yılda hazırladıkları eylem planında tüketiciler, bankalara karşı güçlü kılınacak. Kart verilmesi ve iptali yazılı ve internet üzerinden yapılacak. Her banka rakip veya diğer bankaların faiz ve komisyon oranları hakkında bilgi verecek. Çıldırtan faiz olmayacak. Aidat yasaklanmayacak, ancak sınır getirilecek. BDDK’da tüketici dairesi kurulacak' denildi. Ama 2 yıllık çalışmanın karşılığı bu ise dağ fare doğurmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

"ÇILDIRTAN FAİZLER HAKSIZ KAZANCIN İTİRAFIDIR"

"Bu yazılanların reformla uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır" diyen Sıtkı Yılmaz, şöyle devam etti:

“Olsa olsa bu eylem planı bugüne kadar tüketicilere yapılan hukuksuzluğun ve BDDK’nın bu hukuksuzluğa göz yumduğunun açık bir itirafıdır. Söz konusu eylem planında bir yenilik söz konusu değildir. Bu sorunları yıllardır tüketici örgütlerimiz dile getirmekte ve çözüm önerilerini sunmaktadırlar. Kredi kartının nasıl alınacağı ve iptal edileceğine ilişkin hükümler Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasasında bulunmaktadır. Tüketici bankalardan kredi talebinde bulunurken, diğer bankaların faiz oranları hakkında az çok bilgi sahibidir. Çıldırtan faiz konusu ise yılların haksız kazancının bir itirafıdır.Bu sorunların milyonları ilgilendirdiği doğrudur. Ancak bu haberler milyonların beklediği haberler degildir.”

TÜDEF’in tüketici adına bağımsız bir kurul istediğini söyleyen Yılmaz, "Bunun dışındaki bir kurula ihtiyacımız yoktur. Tüketici örgütlerinin görüşünü almadan ve BDDK’da tüketici temsiliyeti sağlanmadan uygulamaya konulan hiçbir tedbirin başarıya ulaşma şansı bulunmamaktadır. Bu gerçeğin tüm yetkili kurullar tarafından bilinmesini bir kez daha aracılığınızla hatırlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz