TÜDEF’ten Ehliyet Bedeline Tepki

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yeni ehliyetler için istenen 101 liranın 15...

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yeni ehliyetler için istenen 101 liranın 15 lirala düşürülmesini, hükümetin torba kanunlarla kâr amacı gütmesine bağladı. Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin TBMM’de görüşülmekte olan torba kanunla yeni ehliyet bedelini 101 lira olarak geçirmek istediğini, tepkiler üzerine 15 lira olarak belirlemek için önerge verileceğini hatırlattı.

Son yıllarda birçok kanunun "torba" kapsamında çıkarıldığını vurgulayan Yılmaz, "Hükümet, bu yöntemi çok sıkça kullanmaktadır. Bu nedenle, 'Torba yasa nedir?' sorusu önem kazanmaktadır. Torba yasa, çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun argo adıdır. Hükümetin ne bulursa içine koyduğu veya tek tek geçiremediği yasaların toptan geçirilmesine yarayan kanunun adıdır. Hükümet, torba yasayla birçok konuyu kamuoyunun dikkatinden kaçırabilmektedir. Ehliyetin bedeli ve yenilenmesi de torba yasa kapsamında kamuoyunun dikkatinden kaçırılmak istenmiş ancak başarılı olunamamıştır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Söz konusu torba kanunda ehliyet bedelinin 101, yenileme bedelinin 89 lira olarak belirlendiğini kaydeden TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz, şunları söyledi: “Yoğun tepki üzerine geri adım atılmış ve ehliyet bedeli, maliyet üzerinden 15 lira olarak belirlenmiştir. Aslında 5 ile 10 lira arasında değişen bir ehliyetin 15 liraya verilmesi bile sosyal devlet ve kamu yararı ilkesine aykırıdır. Hükümet, maliyetini 15 lira olarak belirlediği bir ehliyeti, hangi anlayışla yedi katı kadar fiyatla vermeyi düşünmektedir? Hükümet, kâr anlayışıyla yasa düzenleyemez ve vatandaşına bu anlayışla hizmet veremez.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz