TÜDEMSAŞ, Küba'ya vagon üretecek

SİVAS (İHA) - Türkiye Demir Yolları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürlüğü'nü ziyaret eden Küba Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, anlaşma sağlandığı takdirde demiryolları için vagon yaptırabileceklerini söylediler.

Küba Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, başkent Havana'da 6 Kasım 2003'te imzalanan Türkiye-Küba Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı protokolünde demiryolu işletmeleri tarafından sağlanabilecek ürünlere ilişkin listenin yetkililere sunulması üzerine TÜDEMSAŞ'a ziyarette bulundu. Ulaştırma Bakan Yardımcısı Roberto Ricardo Marrero, Ulaştırma Bakanlığı Uzmanı Karelia Camejo Betancourt ve Küba Demiryolları Birliği Carfer Şirketi Müdürü Rolando Herhandez Navarro'dan oluşan Küba heyeti, ilk olarak vagonların imalatlarının yapıldığı fabrikaları gezdi. Heyet daha sonra TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Halil Torun'dan şirketin kapasitesi ve sipariş edecekleri yük vagonları ile bilgiler aldılar. Ardından şirketin toplantı salonuna geçilerek, slaytlar eşliğinde TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü'nü anlatan sunum izlendi.

Reklam
Reklam

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Küba Ulaştırma Bakan Yardımcısı Roberto Ricardo Marrero, "Fabrikanızı çok iyi buldum. Gelişmeye müsait ve yeniliklere açıksınız. Amacımız sizlerden demiryolumuzun ihtiyacı olan yük vagonlarının yapımı konusundaki düşüncelerinizi almaktır. Anlaşma sağlandığı takdirde, sizlerden bu ihtiyacımızı karşılamanızı talep edeceğiz" dedi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Halil Torun ise, "Şirketimiz sizlerin istediği tipte yük vagonlarını ve yedek parçalarını temin edebilecek kapasitededir. Şirketimiz iş gücü kapasitesi ile ülkeniz demiryollarına hizmet etmekten ve sizlere yardımcı olmaktan son derece bahtiyar olacaktır" diye konuştu.