Tüfad Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin Bal Kriterlerini Değerlendirdi

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Aydın Şube Başkanın Tevfik Ata Tekin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Bölgesel Amatör...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Aydın Şube Başkanın Tevfik Ata Tekin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Bölgesel Amatör Lig için açıkladığı kriterleri değerlendirdi.

28 yaş üstünde dört oyuncu oynatılabildiğine dikkat çeken Tekin, bu durumun amatör liglerde oyuncu yetiştirilmesine sıkıntı oluşturduğuna dikkat çekti. Tekin, “Bu yaş grubundaki oyuncular görgü-bilgi ve becerilerini ortaya koyarak, takımlardaki genç oyunculara yardımcı oluyor. Bu karar ile BAL’daki takımlarda ‘rakibi oynatmama’ anlayışı yerleşecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Liglerin birbirinin altyapısını oluşturduğunu, BAL’ın da profesyonel liglerin altyapısını oluşturduğuna dikkat çeken Tekin, “TFF’nin uyguladığı kriterlerde 28 yaş üstü dört oyuncu oynayabiliyor. 28 yaşın altındaki oyuncuların yetenekli olanları zaten Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve A 2 Ligi’nde forma giyiyor. Daha alt liglerde ise parlamaya çalışan, sıçrama yapabilecek oyuncular mücadele ediyor” dedi.

28 yaş üstü oyuncuların futbolda olgunluğunu yaşadığını kaydeden Tekin, “Üst liglerde forma şansı bulamayan oyuncular, alt liglerde mücadele ettiğinde görgü-bilgi ve becerilerini ortaya koyarak, takımlardaki genç oyunculara yardımcı oluyor. Ancak, bu kriterler nedeniyle BAL’daki oyun kalitesini etkiliyor. Rakibi oynatmamaya dayalı bir futbol ortaya konuyor” şeklinde konuştu.

BAL’ın profesyonel liglerin alt yapısı olarak ortaya çıktığını ifade eden Tekin, bu kriterlerle oyuncu yetişmesinin zor olduğunu söyledi.

TÜRKİYE YABANCI CENNETİ”

Bank Asya 1. Lig’de yabancı oyuncularda yaş sınırlamasının kalktığına dikkat çeken Tekin, Türkiye’deki yabancı oyuncuların kollandığını savundu.

Reklam
Reklam

Avrupa’da yabancı oyuncuların Türkiye’ye göre ağır vergilendirmelerle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Tekin şöyle konuştu: “Türkiye yabancı oyuncular için cennet bir ülke. Yurt dışında ağır vergi şartları var. Bu durumu çözmek için İngiltere’de uygulanan milli olma şartı getirilebilir” şeklinde konuştu.

Euro 2012’de mücadele eden takımlara bakıldığında tecrübeli oyuncuların ön plana çıktığını kaydeden Tekin, yabancı oyuncuların da Türk oyuncular için örnek olduğunu belirtti.

Tekin, Hagi ve Alex’i örnek gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: