TUFAG Çalışmalarına Başlıyor

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Gençlik Spor Kulübü Derneği (TUFAG), halk oyunu çalışmalarına önümüzdeki cumartesi günü başlıyor.

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Gençlik Spor Kulübü Derneği (TUFAG), halk oyunu çalışmalarına önümüzdeki cumartesi günü başlıyor.

TUFAG Başkanı Tamer Çınar, yaptığı açıklamada, Türk kültürünü, halk oyunlarını, halk müziklerini araştırmayı ve bu araştırmaları geliştirmeyi kendine amaçlayan derneğin yeni sezon çalışmalarına başladığını kaydetti.

Kurulduğu günden itibaren her yıl 7'den 70'e bütün yaş gruplarına açmış olduğu halk oyunları kursları ile 500'e yakın kişiye halk oyunlarını, halk müziğini aşıladıklarını belirten Çınar, eğitimlerin 6 Ekim 2012 Cumartesi günü eğitmen Mustafa Özçelik önderliğinde başlayacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Çınar, derneğin, her geçen yıl kendini geliştirmeyi ve daha iyi işlere imza atmayı amaçladığını ifade ederek, "Bu amaç doğrultusunda geçen yıl 20. Türkiye Halk Dansları Yarışması'nda üçüncülük ödülünü Yalova'ya kazandırmış, düzenlediğimiz festivallerle Yalova'nın ve Türk kültürünün dünyada tanınmasına büyük katkılar sağlamıştır. Yeni dönem çalışmalarımızda da yeni ve eski kursiyerlerimizle TUFAG kültürünü hak ettiği şekilde yaşatmayı amaçlamaktayız" dedi.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: