Tüfekle Vurulan Kerkenez Kuşu Artık Uçamayacak

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, Düziçi İlçesi'nde 2 Mart'ta arazide yaralı halde bulunan Kerkenez Kuşu, Osmaniye Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, Düziçi İlçesi'nde 2 Mart'ta arazide yaralı halde bulunan Kerkenez Kuşu, Osmaniye Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yaban Hayvan Bakım Gözlem Ünitesi'ne alınan yırtıcı kuş daha sonra tedavisi için MKÜ Veterinerlik Fakültesi Uygulama Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan muayenesinde tüfekle vurulma sonucu yaralandığı belirlenen kuşun sağ kanadı ameliyatla kesildi. Tedavisi yapılan ve bir daha uçamayacağı bildirilen kuş, tekrar Osmaniye Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
HAYVANAT BAHÇESİNE GÖNDERİLECEK
Veteriner Hekim Bünyamin Akın, bilinçsiz kaçak avcıların rastgele ateş etmeleri sonucu yaban hayatına zarar verdiklerini söyledi. insanları yaban hayata karşı duyarlı olmaya davet eden Akın, "Cerrahi kliniğinde tedaviye alınan yaralı kerkenez kuşunun ateşli silah yaralanmasına bağlı kanatlarında çok parçalı necrotik kırıklar tespit edildi. Bu kırıkların tedavisi mümkün olmadığı için kırık kanadın amputasyonuna karar verildi ve ameliyatla kanat kesildi. Kuşumuzun yine tek kanatla doğada yaşama imkanı olamayacağı için ilerleyen günlerde Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne teslim edilecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: