Tuğba Karademir Kanada'yı reddetti

Artistik buz pateni milli sporcusu Tuğba Karademir, Türkiye'de bu sporla ilgili yeterli olanaklar olmadığı için yurtdışında çalışıyor ve yaşıyor, ancak ülke aşkı ağır bastığı için uluslararası yarışmalarda ay-yıldızlı bayrak için yarışıyor.

Çok küçük yaşlarda başladığı artistik buz pateninde ilerleyebilmek için ailesiyle beraber 9 yıl önce Kanada'ya yerleşen Tuğba Karademir, kendi olanaklarıyla tuttuğu yabancı bir antrenörle çalışıyor ve uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil ediyor.

Kanada'da üniversite ve sporu bir arada yürüttüğünü belirten 20 yaşındaki genç sporcu Karademir, "Kanada'da genç milli takıma seçildim, ancak (ülkem adına yarışacağım) diyerek reddettim. En büyük çabam bu sporun Türkiye'de gelişmesi ve daha çok tanınması. Ülkemi seviyorum ve bu nedenle Türkiye adına yarışıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Karademir, bu yıl ki Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansla, serbest programda kayma hakkı kazanan tarihteki ilk Türk sporcusu olup, yarışmada 19. sırada yer alırken, buz pateninde Türk spor tarihinde bugüne kadar ki en iyi dereceyi alan sporcu unvanına da erişti.