Tugev’in Bağışlarıyla Eskişehir’de Turizm Kitaplığı Açıldı

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi bünyesinde, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV)...

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi bünyesinde, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) Kütüphanesindeki kitapların bağışlanmasıyla oluşturulan Turizm Kitaplığı düzenlenen bir törenle açıldı.

Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı semtinde faaliyet gösterecek Turizm Kitaplığı’nda Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yayımlanmış çok sayıda akademik turizm kitabı ve süreli yayınlar yer alıyor. Turizm Kitaplığı’nın turizm alanında yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapan öğrenciler ile turizm alanındaki araştırmacılara hizmet vereceği açıklandı.

Reklam
Reklam

Turizm Kitaplığı’nın açılış törenine katılan ve bir konuşma yapan Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) Genel Sekreteri Dr. Özen Dallı, TUGEV’in faaliyetlerine başladığı 1984 yılından bu yana başta turizm eğitimi olmak üzere, araştırma ve yayın faaliyetlerine devam ettiğini, turizmle ilgili yayınların yer aldığı kütüphanenin ise 2004 yılına kadar hizmet sunduğunu söyledi. Bir süredir atıl durumda olan kütüphanedeki kitapların Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’ne bağışlanarak değerlendirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu açıklayan Dr. Dallı, Turizm Kitaplığı’na katkılarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Açılış törenine katılan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Akdoğan Kozak da yaptığı konuşmada, TUGEV’in uzun yıllar turizm eğitimi ve araştırmalarına önemli katkılar yaptığını, pek çok akademisyen gibi kendisinin de 1990’lı yıllarda TUGEV Kütüphanesi’nden yararlandığını açıkladı. Kozak, böylesine önemli bir bilgi kaynağının Anadolu Üniversitesi bünyesine alınmasından mutlu olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

TUGEV ÖZAL'IN GİRİŞİMLERİ İLE KURULDU

Açılış konuşmalarının ardından TUGEV Genel Sekreteri Dr. Özen Dallı, “Türk Turizminin Gelişiminde TUGEV’in Yeri ve Önemi” konulu bir konferans verdi. Dr. Dallı, konferasında Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın 1984 yılında, artan tesis sayısına bağlı olarak ortaya çıkan eğitimli insan gücünün temin edilmesine yönelik faaliyetler bulunmak amacıyla dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın girişimleriyle kurulduğu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: