Tuğgeneral Akyürek'in esprisi konukları güldürdü

İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında dereceye girenler arasında sadece bir tane erkek öğrenci olması...

İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında dereceye girenler arasında sadece bir tane erkek öğrenci olması espri konusu oldu. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, "Oğlanlar askere gitmiş, o yüzden kızlar burada" demesi gülüşmelere sebep oldu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü törenle kutlandı. Törene Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Mehmet Akyürek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve davetliler katıldı. Amasya Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda İstiklal Marşı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri okundu.

Reklam
Reklam

Program açılışında konuşan Amasya Lisesi Müdürü Bekir Bağçıvan, “İstiklal Marşı devletin ve milletin bağımsızlığının simgesidir. Onu dinlerken tarihimizin şanlı sayfalarını hatırlarız, bağımsızlığımızın ne kadar değerli olduğunu düşünürüz. Milletlerin hayatında, geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için, bunları hatırlamak gerekir.” şeklinde konuştu.

Törende öğrenciler arasında yapılan İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında dereceye girenlere Vali Abdil Celil Öz ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Dereceye giren öğrencilerin arasında sadece bir tane erkek öğrenci olması espri konusu oldu. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, "Ama burada hiç erkek yok, çok üzüldüm, nerde bu erkekler, çok ayıp oldu, oğlanlar askere gitmiş, o yüzden kızlar burada" demesi salondaki konukların gülmesine neden oldu.
Sıralamada üçüncülüğü paylaşan öğrencilerin arasındaki bir erkek öğrenciye hediyesini veren Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise “Maşallah, medarı iftiharımız." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Amasya Valisi Abdil Öz, "Programı hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ve duygusal bir programdı, gençlerimize bu duyguları arada bir yaşatmak lazım. Gençlerimize bu görüntülerdeki kahramanların, çizgi filmlerdeki kahramanlar olmadığını, duygulu bir şekilde yaşatmak ve buralardan ilham alarak, gelecekte daha başarılı olmalarını sağlamamız gerekiyor diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: