TÜGİAD Heyeti Mardin'de-Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri "GirişimcilikTeşvik Paketi"ni Açıklamak Üzere Mardin'e Geldi

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) yönetim kurulu üyeleri hazırladıkları "Girişimcilik Teşvik Paketi"ni açıklamak üzere Mardin'e geldi.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) yönetim kurulu üyeleri hazırladıkları "Girişimcilik Teşvik Paketi"ni açıklamak üzere Mardin'e geldi.

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ilk olarak Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı ziyaret etti.

Ayvaz ile makamında görüşen heyet adına bir açıklama yapan Yücelen, dernek olarak hazırladıkları Girişimcilik Teşvik Paketi'ni Midyat ilçesinde açıklayacaklarını bu nedenle kenti ziyaret ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin gelişmesi amacıyla hazırladıkları girişimcilik yasa tasarısını açıkladıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmak istediklerini ifade eden Yücelen, "Daha sonra bu paketi TBMM'de grubu olan partilere sunmak istiyoruz. Bu vesile ile de Mardin'i görme imkanı bulduk. Hükümetin son zamanlardaki ekonomik uygulamaları önemli. Bazı bakanlarımız sağ olsunlar bir iş adamı gibi birçok ülkede çalışıyor, Afrika demeden, Asya demden koşturuyorlar. Bu bizim için çok önemli ve çok değerli" dedi.

Reklam
Reklam

Yücelen, derneğin 21-45 yaş arası 840 asil üyesi bulunduğunu, geriye kalanların ise 45 yaş üstü olduğu için onursal üye statüsüne sahip olduğunu ifade ederek, 50 milyar dolar ticaret hacmi olan, 60'ı aşkın sektör ile temsil edilen bir dernek olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Vali Ayvaz ise, Mardin'in geleceği parlak bir şehir olduğunu belirterek, "Sadece turizm alanında değil, meşhur Mezopotamya ovasının sulanmasıyla da senede birkaç ürün alabilecek kapasiteye sahibiz. Yaklaşık 180 sanayici yatırım yapmak için sırada bekliyor. Suriye ve Irak'taki savaşlar bitince, Mardin Ortadoğu ve Doğu Asya İslam ülkelerinin bir kapısı, bir üssü olacak. Kısaca buraya genç iş adamı, yaşlı iş adamı, kim yatırım yaparsa kazanacak" diye konuştu.

Muhabir: Abdulhalim Çelik-İbrahim Sincar / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: