Tugiad’dan Vali Ayvaz’a Ziyaret

Türkiye Genç İş Adamları Derneği’nin (TÜGİAD) hazırladığı “Girişimcilik Teşvik Paketi”ni açıklamak için Mardin’e gelen Dernek...

Türkiye Genç İş Adamları Derneği’nin (TÜGİAD) hazırladığı “Girişimcilik Teşvik Paketi”ni açıklamak için Mardin’e gelen Dernek Başkanı Ali Yücelen ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Turhan Ayvaz’ı makamında ziyaret etti.

TÜGİAD heyetini kabul eden Vali Ayvaz, “Batı ülkeleri ile karşılaştırdığımız zaman, daha doğrusu Batılılara anlattığımız zaman onlar da çok iyi kavrıyorlar. Mardin geleceği parlak bir şehir. Sadece turizm alanında değil, meşhur Mezopotamya ovasının sulanmasıyla birlikte senede birkaç ürün alabilecek. Ve tarımda mecburen sanayiye dönülecek. Şuanda yaklaşık 180 sanayici civarında yatırım yapmak için sırada bekliyor. Suriye ve Irak’taki savaşlar bitince Mardin, Ortadoğu ve Doğu Asya, İslam ülkelerinin bir kapısı, bir üssü olacak. Kısaca genç iş adamı, yaşlı iş adamı kim yatırım yaparsa kazanacak” dedi.

Reklam
Reklam

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ise, “Bizim girişimcilik yasa tasarısı vardı kendi hazırladığımız. Türkiye’nin gelişmesi adına bizde Midyat’ta açıklamaya karar verdik. Doğudaki gençlerimiz bu tür fırsatlardan daha çok istifade etsinler. En azından TÜGİAD’a başvursunlar, öğrensinler diye Girişimcilik Teşvik Paketi’ni Midyat’ta açıklamak istedik. Bu gün öğleden sonra Midyat’ta Kasrı Nehroz’da Girişimcilik Teşvik Paketi hakkında bilgi vereceğiz. Daha sonra paketimizi eleştirilerle birlikte tamamlayarak, Meclis’te grubu olan iktidar ve muhalefet partilerine sunmak istiyoruz. Aynı zamanda Mardin’i görme imkanı bulacağız. O yüzden de ayrı bir heyecanımız var. Bizim 21-45 yaş arası 840 asil üyemiz var. Geriye kalanları 45 yaş üstü olduğu için onursal üye statüsüne sahip ama halen TÜGİAD için çalışmaya devam ediyorlar. 50 milyar dolar ticaret hacmi olan bir derneğiz. 60’tan fazla sektör ile temsil ediliyor, 16 milyar dolarla ihracat yapıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: