Tügik Genel Başkanı Güral:

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, S&P'nin Türkiye'nin BB olan notunu sabit...

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, S&P'nin Türkiye'nin BB olan notunu sabit tutarken görünümünü pozitiften durağana çekmesinin iş dünyası açısından olumsuz bir netice oluşturmayacağını belirtti.

Erkan Güral şunları söyledi: "Türkiye'nin önümüzdeki 12 ay içinde notunun artırılması ihtimali %30'un altında. Belli ki Avrupa krizinin Türkiye'yi ihracat üzerinden vurma ihtimali S&P'yi rahatsız etmiş. Ama iş dünyamızın S&P'nin yaptığı değerlendirmelerden olumsuz etkileneceğini düşünmüyoruz. Avrupa'da işlerin bozulması ve bunun da Türkiye'nin Avrupa ülkelerine olan ihracatını etkileyecektir tabii ki. Ancak Türk iş dünyası zaten realiteleri görerek hareket ediyor. Bu nedenle Avrupa'daki gelişmeler yeni bir şey değil bizler için."

Reklam
Reklam

Erkan Güral, "Türkiye geniş bir vizyona sahip. Yeni ihracat pazarları açmaya yönelik gayret ve çabalar var," diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle serbest ticaret anlaşmaları imzalanıyor. Bunlar önemli gelişmeler. Yılın ilk 4 ayında dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen toplam ihracat yüzde 5,9 arttı. S&P'nin kaygılandığı gibi Avrupa'ya ihracat %18 azalmasına rağmen, Afrika ülkelerine olan ihracatımız yüzde 45, Ortadoğu ülkelerine ihracatımız ise %17 arttı. Görüldüğü

gibi Türkiye'nin ihracatında Avrupa yerine başka pazarlar devreye giriyor. Önümüzdeki dönemde ihracat pazarlarının daha da genişleyeceğini öngörüyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: