Tuğra'yı ezen ehliyetsiz sürücüye 4 yıl hapis

Balıkesir’de bisikletiyle gezen 8 yaşındaki Tuğra Vanlıoğlu’na çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü 4 yıl hapse çarptırıldı.

Bursa’dan geçen yıl tatile gittiği Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası’nda bisikletiyle gezen 8 yaşındaki Tuğra Vanlıoğlu’na çarparak ölümüne neden olmaktan tutuklu yargılanan ehliyetsiz sürücü Parinaz Bozkurt dün karar duruşması için hâkim karşısına çıktı. 3 aydır tutuklu olan Bozkurt “Ben kimseyi kasten öldürmedim” dedi.

Marmara Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada hâkim sanığı, “bilinçli taksirle ölüme sebep olmak” suçundan önce 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezasını 4 yıl 2 ay hapse indirdi. Kararla birlikte tahliyesine karar verilen sanığa, kaçma ihtimaline karşılık olarak da yurtdışı çıkış yasağı koyuldu. Son olarak hâkim, kazada suçu üstlenmeye kalkışan sanığın arkadaşı Sinem Taşlı hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Reklam
Reklam

Gözyaşlarına boğulan anne Berna Vanlıoğlu, “En az oğlumun yaşı kadar ceza verilmeliydi. Biz Tuğra’sızlığa mahkûm edildik ama o mahkum edilmedi” dedi.

Baba Murat Vanlıoğlu ise “Adalete güveniyoruz. Sonuna kadar gideceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz