TÜHİD Anadolu Buluşmaları

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Birbirimizi daha iyi anlamak için iletişim kanallarını açık tutmak gerekiyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Birbirimizi daha iyi anlamak için iletişim kanallarını açık tutmak gerekiyor" dedi. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen "TÜHİD Anadolu Buluşmaları'nın üçüncüsü Gaziantep'te gerçekleştirildi. Şahin, bir otelde düzenlenen toplantının açılışında, medeniyet şehri olan Gaziantep'in önüne koyduğu hedeflere hızla ulaşmaya çalıştığını söyledi. Dünyada yaşanan sorunların temelini iletişimsizliğin oluşturduğunu belirten Şahin, "Zaman, halkla iletişim zamanı. Zaman, algıları ve imajları yönetme zamanı. Bugün dünyanın yaşadığı sorunların temeli iletişimsizlik, kutuplaşma, kamplaşma, kendi içinde çatışma ve hep birbirini anlayamamaktan geçiyor. Birbirimizi daha iyi anlamak için iletişim kanallarını açık tutmak gerekiyor" diye konuştu. Vali Erdal Ata da halkla ilişkilerin geçmişinin Türkiye'de çok da eski olmadığını belirtti. Halkla ilişkilerin kamu kurumlarına 1980'li yıllardan itibaren girdiğini anımsatan Ata, "Bu meslek bugün üretim ve pazarlama kadar önemli hale geldi. Sanayi, ticaret, kültür ve turizm kenti olan Gaziantep'teki firmaların da halkla ilişkilere önem vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi de dünyanın, hızla gelişen teknoloji ve her gün yeni boyut kazanan kitle iletişim araçları sonucunda küçük bir köy haline geldiğini söyledi. Artık sadece üretmek ve ürettiğini satmanın yetmediğini dile getiren Ünverdi, şöyle konuştu: "Firmaların doğru iletişim araçlarıyla, kendisini hedef kitleye doğru anlatacak, farkındalık yaratacak, imaj ve kurum kimliğini pekiştirecek etkili bir çalışma yapması gerekiyor. Çünkü toplumla bütünleşen ve toplumun beğenisini kazanan bir kurum, kamuoyunda daha olumlu ve kalıcı iz bırakacak, daha başarılı ve uzun ömürlü olacaktır. Bu da ancak işletmenin amaçlarına yönelik yürütülen, planlı ve sürekli olan halkla ilişkiler faaliyetleriyle mümkündür." Ünverdi, Gaziantep'in ihracatta Türkiye'nin 6. büyük şehri olduğunu kaydetti. TÜHİD Başkanı Fügen Toksü ise halkla ilişkilerin bir yönetim biçimi olduğuna vurgu yaptı. Açılış konuşmalarının ardından "Yönetici için iletişimin önemi", "Kentsel markalaşma ve Gaziantep", "Medya iletişimi ve iş dünyası", "Yeni nesil iletişim" konularında söyleşi gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: