TUI AG Yönetim Kurulu Başkanı Frenzel: Türk turizmi krize rağmen büyüyor

TUI AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, küresel krize rağmen Türk turizminin büyümeye devam ettiğini...

TUI AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, küresel krize rağmen Türk turizminin büyümeye devam ettiğini söyledi.
Antalya'da Resort Turizm ve Seyahat Dergisi tarafından düzenlenen ‘Resort Turizm Kongresi'nin açılış törenine dünyanın turizm devi TUI AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel de katıldı.
Dünyada yılda 30 milyon, Türkiye’de de 2,1 milyon turistin seyahatini organize eden TUİ AG Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, Türk turizminden övgüyle söz etti.
Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamına rağmen turizmin büyüme kaydeden nadir sektörlerden biri olduğunu belirten Michael Frenzel, Türkiye’deki büyümenin ise etkileyici olduğunu kaydetti.
Türkiye’de turizm sektörüne doğrudan bakıldığında 50 milyar liradan fazla bir gelirinin olduğunu ifade eden Frenzel, sektörde 503 bin insanın istihdam edildiğini bildirdi.
Frenzel, Türkiye’nin turizmindeki geleceğinden umutlu olduğunu belirtti. Turizmin 1995’den bu yana dünyada her yıl yüzde 4’lük bir büyüme trendi gösterdiğini belirten Michael Frenzel, bunun karşılığında da 402 milyar euro olduğunu dile getirdi.
Türkiye’ye bu yıl sonu için 32 milyon turistin geldiğini ifade eden Frenzel, 2015 rakamlarına bakıldığında gelişmelerin olumlu yönde olduğunu ifade etti. 2015 tahminlerinin de 44 milyon turist olduğunu söyleyen Frenzel, “Diğer ülkelere göre turist harcamalarındaki ortalar Türkiye’de dünya ortalamasının altında. Her şey dâhil nedeniyle otel dışında harcamanın pek olmuyor. Bu nedenle bölgenin çekiciliği üzerinde çalışması gerekiyor.” dedi.
Turizmcilere tavsiyelerde de bulunan Frenzel, Türkiye için her ne kadar olumlu büyüme rakamları olsa da rekabetin sürdüğünü hatırlattı. Frenzel, hedef ve görevlerin daha iyi tanımlanması, klasik turizmden uzaklaşılarak, farklılıklar alternatif imkânlar sunulması tavsiyelerinde bulundu.
Turizmcilere müşterilerin neler beklediğini dikkate almaları tavsiyesinde bulunan Frenzel, “Bir takım değişiklikler, güneş ve plaj dışında beklentiler söz konusu. 2023 strateji programı ile bakanlık son derece akıllı hareket etmiştir. Golf spor turizmi açısından çok önemlidir. Bu bölgede doğa harikası ile karşı karşıyayız.” diye konuştu.
Türkiye’de 2005’den bu yana turizm konusunda büyümenin sürekli devam ettiğini anlatan Michael Frenzel, bu büyümenin dinamik olduğuna dikkat çekti. Diğer ülkelerde bu durumun söz konusu olmadığını kaydeden Frenzel, Türkiye’de büyük bir geleceğinin olduğunu ifade etti. Frenzel, bu imkânları birlikte değerlendirmek istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

"ALMANYA VİZE KONUSUNDA TÜRKİYE BAŞARISINI YAKALAYAMADI"
TUI AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, Antalya’da mükemmel bir havalimanı olduğunu söyledi. Antalya Havalimanı’nı birçok ülkenin örnek alması gerektiğini söyleyen Frenzel, “Çevre açısından bakıldığında insanlar arasında bir sorun görmüyorum. Engellilere yönelik sorunlar yok edilmelidir. Vize konusunda büyük gelişmeler kaydedildi. Türkiye çok önemli adımlar attı. Almanya bu konuda çok başarılı olamadı maalesef. Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkler için vize sorunun ne kadar büyük olduğunu biliyorum ve bu konudaki eleştirilere katılıyorum.” dedi.
2010 yılında2,1 milyon turisti Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye getirdiklerini söyleyen Frenzel, “İspanyada ağır bir grip olduğunda hemen zatürreye döner denilirdi. Ama Türkiye’de aynı şey söz konusu değil. 10 binden fazla uçuş gerçekleştiriliyor. Büyüme potansiyeline baktığımız zaman otellerin gelişimi ve farklı ürünlere de yansıması gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’deki çok buradaki ortakla bu konuda çalışmalar yapmak istiyoruz. Farklı müşteri gruplarına farklı imkanlar sunabilen pazarlama strateji sunmaktayız. Almanya ve Avrupa’da çok güçlüyüz ve bu konularda hazırlık yapmaktayız. Önümüzdeki yıllarda birlikte çalışmak istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz