Tüik Basılı Yayınlarının Üretimine Son Verdi

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yıldan itibaren basılı yayınlarının üretimine son verdi. TÜİK'in sitesinde yapılan açıklamada, "Bu çerçevede Kurumumuz 2015

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yıldan itibaren basılı yayınlarının üretimine son verdi.

TÜİK'in sitesinde yapılan açıklamada, "Bu çerçevede Kurumumuz 2015 yılından itibaren ilkesel olarak basılı yayın üretimine son vermeye karar vermiştir. Daha önce basılı olarak yayınlanmakta olan istatistikler Kurum web sayfası aracılığıyla tablolar ve veri tabanları halinde kullanıcılara sunulmaya devam edecektir" denildi.

Özel günlere ait yayınların basımına devam edeceği de belirtilen açıklamada, basılı yayınlara son verme nedenleri de şöyle sıralandı:

Reklam
Reklam

"Basılı yayın üretmenin yüksek maliyeti ve çevreye olan etkileri de dikkate alındığında alternatif dağıtım kanallarına ağırlık verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Buna karşılık ana dağıtım kanalımız olan web sayfamız, bilgilere erişim kolaylığı, güncelliği ve geniş kapsamı ile öne çıkmakta ayrıca kullanıcılara analiz edilebilir veri sağlamaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: