TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne Yapılan Saldırı

SİİRT (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda hayatını kaybeden anketör Sefer Karaçay'ın cenazesi, köyünde defnedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu cenazesi, Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Kasımlı köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Vali Ahmet Aydın, Karaçay'ın masum ve görev şehidi olduğunu belirterek, görev başındayken her şeyden habersiz işini yaptığı esnada saldırıya uğradığını söyledi. Karaçay'ın babası Mehmet Salih Karaçay da oğlunun daha önce ücretli öğretmenlik yaptığını bildirerek, kurumun talebi üzerine 7 ay önce sözleşmeli olarak göreve başladığını kaydetti. Oğlunun askere gitmeye hazırlandığını aktaran Karaçay, şöyle konuştu: "Kurum 1 haftalığına Ağrı'ya geçici görevle gönderdi. Oğlum da o gün görev yazısını imzalamak için müdürünün yanına gidiyor. O sırada olay yaşanıyor, oğlumun vücuduna dört kurşun isabet etmiş. Eşi Kars'ta öğretmenlik okuyor. Biz İstanbul'da kalıyoruz, neredeyse her gece telefonla görüşürdük." Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, Emniyet Müdürü Metin Özkan, TÜİK Bilişim Teknolojileri Daire Başkan Murat Tuncel, Tarım İstatistikleri Daire Başkanı İlhan Tarlacı, Siirt ve Kars Bölge Müdürlüğü çalışanları ile çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı. TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde sosyolog olarak görev yapan Veysi Erim (33), bölge müdürü Mehmet Tolon'un da aralarında bulunduğu 6 kişiyi silahla öldürmüş, bir kişiyi de yaralamıştı. Saldırgan Erim olayın ardından intihar etmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: