TÜİK Kars Bölge Müdürlüğüne Yapılan Saldırı

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğüne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Onur Banker'in cenazesi, memleketi Tonya'da toprağa verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu için Tonya'nın Çayıriçi köyünde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Tonya Kaymakam Vekili Sedat Sırrı Arısoy, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ile vatandaşlar katıldı. Banker'in tek kardeşi olan Eren Banker de vatani görevini yaptığı Şırnak'tan gelerek cenaze törenine katıldı. Banker'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köydeki aile mezarlığına defnedildi. - Olay Kars'ta önceki gün sabah Atatürk Caddesi'ndeki TÜİK Bölge Müdürlüğüne gelen ve kurumda sosyolog olarak görev yapan Veysi Erim (33), Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un da aralarında bulunduğu 6 kişiyi silahla öldürmüş, bir kişiyi yaralamıştı. Görevlilerin ikna etmeye çalıştığı Erim, intihar etmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: