TÜİK: Madencilik Ve Bilişim Sektörlerinde Yoğunlaşma Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), madencilik ve bilişimde sektör yoğunlaşmasının arttığını, toptan ile perakende ticaretten elde...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), madencilik ve bilişimde sektör yoğunlaşmasının arttığını, toptan ile perakende ticaretten elde edilen cironun toplam ciroya oranının ise yüzde 44,4 seviyesine geldiğini bildirdi.

TÜİK’in 2010 Sanayi ve Hizmet İstatistikleri (YSHİ) araştırmasına göre Türkiye’de 515 ayrı sınıfta faaliyet yürüten girişimlerden 127'sinde çok yüksek, 73'ünd yüksek, 86'sında orta, 229'unda ise düşük derecede yoğunlaşma oldu.

Araştırmada imalat sanayii sektöründe faaliyet sınıflarının yüzde 28,6'sında çok yüksek derecede yoğunlaşma belirlendi.

Reklam
Reklam

Toptan ve perakende ticaret sektöründeki sınıfların yüzde 72,5’inde, inşaat sektöründeki sınıfların yüzde 72,7’sinde düşük derecede yoğunlaşma gözlemlenirken; madencilik ve taş ocakçılığındaki sınıfların yüzde 57,1’inde, bilgi ve iletişim sektöründeki sınıfların yüzde 41,7’sinde çok yüksek yoğunlaşma görüldü.

İMALAT SANAYİİNDE CİRO ARTTI

YSHİ araştırması kapsamında girişimlerin yüzde 40,5’i toptan ve perakende ticaret, yüzde 17,6’sı ulaştırma ve depolama, yüzde 12,9’u imalat sanayi faaliyetinde bulundu. İmalat sanayi faaliyetinden elde edilen cironun toplam ciroya oranı yüzde 28,6 oldu. Toptan ve perakende ticaretinden elde edilen cironun toplam ciroya oranı ise yüzde 44,4 değerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: