Tüik Manisa Bölge Müdürlüğü'nden Vali Daşöz'e Ziyaret

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü, Dünya İstatistik Günü dolayısıyla Vali Halil İbrahim Daşöz'ü...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü, Dünya İstatistik Günü dolayısıyla Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.

Ziyarete TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol ve kurum personeli katıldı. Ziyarette konuşan TÜİK Bölge Müdürü Akyol, TÜİK'in geçmişinden bahsederek, "TÜİK büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği talimatla 'Merkezi İstatistik Dairesi' adıyla 1926 yılında kurulmuştur. Bu kurumun kurulmasına ilişkin kararnameyi bizzat imzalayan ulu önder Atatürk'e bir kere daha minnet ve şükranlarımı ifade etmek isterim. Manisa Bölge Müdürlüğü ise 2004 yılında kurulmuş ve bu gün 109 personel ile görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Valisi Halil Daşöz ise, "Kurumun geçmişine baktığımızda ne kadar köklü olduğunu görüyoruz. TÜİK, en güvenilir bilgileri sağlayan bir kuruluşumuz. Nereden gelip nereye gittiğimizi görebilmemiz için bize yön gösterici bir kurum" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: