TÜKDER, Eskişehir'deki Ulaşım Zammını Yargıya Taşıdı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı şehir içi ulaşım zammına öğrenci ve meclis üyelerinden sonra bir tepki...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı şehir içi ulaşım zammına öğrenci ve meclis üyelerinden sonra bir tepki de Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDER)'nden geldi. TÜKDER, zammın durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi.

Bölge İdare Mahkemesi önünde bir grup üye ile basın açıklaması yapan TÜKDER Başkanı Süleyman Bakal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşıma yaptığı zammın yersiz ve adaletsiz olduğunu söyledi. Adaletsiz zammın durdurulması konusunda yargıya gittiklerini kaydeden Bakal, "Kendi içinde çelişkilerle, adaletsizlikle dolu Eskişehir şehir içi ulaşım zammı Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan başka kimseyi memnun etmemiştir." dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi verilere göre, kentteki en uzun şehir içi hat uzunluğunun 30, en kısa şehir içi hat uzunluğunun 4 kilometre olduğunu hatırlatan Süleyman Bakal, şöyle dedi: "Yolcu güzergahları çok kısadır. Demir tekerlekli taşıma araçlarının enerji tüketimi lastik tekerlekli taşıma araçlarına nispeten yüzde 30 azdır. Zammın sebepleri konusunda hiç kimse 'cambaza bak' mantığı ile tüketiciyi yanıltmasın."

Zammın sorumlusunun Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Bakal, "Adalet mahkemede yerini bulacaktır." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: