Tükdes’den Duyarlılık Çağrısı

Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES), kanatlı eti ile kırmızı et karıştırılarak üretilen sucuk, salam ve...

Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES), kanatlı eti ile kırmızı et karıştırılarak üretilen sucuk, salam ve sosis yasağı konusunda vatandaşları duyarlılığa davet ederek, bu tip ürünler görüldüğünde mutlaka ihbarda bulunulması gerektiğini duyurdu.

Dernek adına yazılı açılama yapan Genel Sayman Yusuf Önder, fermante ve ısıl işlem görmüş sucuğa, pastırmaya, dönere, köfteye et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddelere, soya ve soya ürünleri ilave edilmeyeceğini açıkladı. Önder "Bugünden itibaren piyasada artık tavuk, hindi etleri ile koyun, keçi, sığır eti karışımlı sucuk ve soyalı sucuk, pastırma, döner, ve köfte satışı yasaklandı. Ancak tavuk-hindi eti ya da dana-koyun eti karışımından sosis, salam üretilebilecek. Tebliğ kapsamında yer alan çiğ kanatlı eti, hindi kıyma ve hazırlanmış kanatlı eti karışımlarının üretiminde kemik, kıkırdak ve sakatat katılamaz. Sakatatin sadece sakatat olarak piyasaya arz edilebileceği şartları getirildi’’ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yasağa rağmen raflarda karışımlı ürün bulunduranlara 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği en az 12 bin TL para cezası uygulanacağını kaydeden Önder, halkı duyarlı olmaya çağırarak, ‘‘Tüketiciler yasağa rağmen market raflarında karışımlı et ürünü gördüklerinde ‘Alo 174 Gıda’ hattını aramalıdır. Mutlaka ihbarda bulunmalıdır’’ diye belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz