Tükdes'den, Şehir Merkezi'ndeki Kokuya Büyük Tepki

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) İletişim Komisyonu Başkanı Özlem Uçarer, şehir merkezindeki koku yayılımını değerlendirerek, "Üreten...

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) İletişim Komisyonu Başkanı Özlem Uçarer, şehir merkezindeki koku yayılımını değerlendirerek, "Üreten ve denetleyen kamu olunca, tüketiciye sabretmek kalıyor" dedi.

TÜKDES İletişim Komisyonu Başkanı Özlem Uçarer yaptığı basın toplantısında sanayi tesislerinden şehir merkezine gelen kokuyla kentin yaşanamaz hala geldiğini belirterek, "Eskişehir’in kent merkezindeki koku, tüketiciyi canından bezdirdi. Şehir yaşanmaz bir hale geldi. Kentin önemli bir bölümünde yaşayanlar evlerinin ve işyerlerinin camlarını açamaz hale geldiler. Yerel basında konu defalarca gündeme getirilmesine rağmen, yetkililerden herhangi tedbir ve açıklama gelmiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kamu'nun otoritesinin sağlam olmadığına da dikkat çeken Uçarer, "Kamu otoritesi, üretimin mekanı dahil her türlü seçeneği göz önünde bulundurarak, çevreye duyarlı ve doğaya saygılı üretim yapılmasını sağlamalıdır. Denetimin daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için, üreten ve denetleyen ayrı birimlere bağlı olmalıdır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: