Tüketici Derneklerinden BDDK Başkanı'na Kredi Kartı Aidatı Tepkisi

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıktı Yılmaz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim...

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıktı Yılmaz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin’in, bankaları ve kredi kartı aidatlarının haklılığını savunduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, şunları dile getirdi: “BDDK başkanının, bankaları ve kredi kartı aidatlarının haklılığını savunan açıklamaları nedeniyle, tüketiciler olarak kendisini kınıyoruz. Bankaların, Yargıtay kararlarına ve yasalara uygun olarak davranmalarını sağlaması gerektiği halde, bankaların aldığı deli dumrul ücretlerini savunması BDDK Başkanının kamusal sorumluluğuna aykırı bir tutumdur.”

Reklam
Reklam

BDDK Başkanının açıklamalarını hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Başkanın, bankaların 2012 yılında 23.6 milyar TL kar ettiğini, bankaların kredi kartından 7.1 milyar TL para aldığını belirtmesi, bankaların karlarının yüzde otuzunun yıllık kredi kartı aidatından sağlandığının bir itirafıdır. Sayın Başkanın lahmacun üzerinden kredi kartı aidatını açıklamaya çalışması sorumluluğuyla ne derece bağdaştığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüketiciler olarak BDDK Başkanına soruyoruz, bir kamu kurumu başkanı olarak, bankaların Yargıtay kararlarına ve yasalara uymaları gerektiğini neden vurgulamıyorsunuz? Yargı kararlarına ve Yasalara uymayarak tüketicileri pervasızca soymaya devam eden bankaları neden uyarmıyorsunuz? Bankaların 30 kalemden fazla olan ve son derece haksız olan deli dumrul ücretlerine neden karşı çıkmıyorsunuz? Bir kamu kuruluşu ve kamusal sorumluluğunuz olduğunu neden unutuyorsunuz ?”

BDDK başkanının kamusal sorumluluğunu yerine getirmesini isteyen Yılmaz, banka kararlarının yargı kararlarına ve yasalara uyması konusunda uyarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: