'Tüketici güven endeksi yüksek, otomobil satışlarındaki artış sürer'

İlk 6 ayı rekor artışla geçiren otomotiv sektörü, yılın ikinci yarısından da umutlu. Sektör temsilcileri,...

İlk 6 ayı rekor artışla geçiren otomotiv sektörü, yılın ikinci yarısından da umutlu. Sektör temsilcileri, satışlarda ikinci 6 ayda da düşüş beklemiyor.

Türkiye’de, mayıs ayı itibariyle satışa sunulan Yeni Ford Focus, Antalya’da düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Programa katılan Ford Otomotiv Sanayi A.Ş Pazarlama Müdürü Tibet Soysal, otomobil satışlarının ilk 6 ay oldukça iyi geçtiğini ocak, şubat ve mart aylarında, geçen seneye göre rekor kırıldığını söyledi.
Tüketici güven endeksinin yüksek olduğunu, otomobil satışlarındaki artışın yılın ikinci yarısında da süreceğini belirten Soysal, “Araştırmalarda tüketici güven endeksi yüksek çıkıyor. Mayıs ayına kadar satışlar hep yüzde 30-40’larda seyretti. İkinci 6 aydaki satışlar ilk yarı kadar hızlı olmayabilir. Ama geçtiğimiz senenin üzerinde olacağı öngörülüyor.” dedi.
Seçimlerin otomobil satışlarına herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını da dile getiren Soysal, şunları kaydetti: “Seçimlerden sonra otomobil satışlarında negatif bir durum gözükmüyor. Ama ekonominin genel gidişatıyla ilgili herhangi bir ivmelendirecek veya soğutacak girişim olursa otomotiv piyasası etkilenir. Banka kredilerindeki bir daralma veya frenlemede satışlara olumsuz yansır.”

Reklam
Reklam

FORD, BU YIL 120 BİN SATIŞ HEDEFLİYOR
Tibet Soysal, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Ford’un satış hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Son 9 yıldır Türk otomotiv pazarının lideri olduklarını ifade eden Soysal, bu seneyi de yüzde 15,5 pazar payıyla lider kapatmayı hedeflediklerini kaydetti.
Pazarın büyüklüğüne göre, bu seneki satışların 110 ile 120 bin adet arasında olacağı bilgisini veren Soysal, “Yeni Ford Focus, hem satışlarımıza katkı sağlayacak hem de Ford markasını daha üst basamaklara taşıyacak.” ifadelerini kullandı.
Yeni Ford Focus’un, mayıs ayında Avrupa’yla beraber Türkiye piyasasına çıkarıldığını aktaran Tibet Soysal, “Yeni Ford Focus, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de büyük beğeniyle karşılandı. Şu anda Sedan ve hatchback versiyonlarını getirdik. Eylül'de diğer modelleri getireceğiz. Şu anki talep oldukça kuvvetli. Daha aracı getirmeden 700 adet bağlantı yaptık. Yeni Ford Focus ile beraber C segmentindeki çıtamızı iyice yukarı çıkarmış olduk.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz